Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Mélygarázs: Megérkezett a szakértői vélemény

Sopron - Bár úgy tűnhet, hogy a Petőfi téri mélygarázs lassan két éve elkészült, a fennálló műszaki hiányosságok miatt a mai napig nem helyezték használatba. A műszaki állapotfelvétel alapjául szolgáló igazságügyi szakértői véleményt kézhez kapta az önkormányzat, jelenleg a dokumentum szakmai értékelését végzik.


Legutóbb idén áprilisban számoltunk be a Petőfi téri mélygarázsról, ami van és még sincs Sopronban. Hiába Ünnepi Hetek, hiába zsúfolt belváros, kevés parkoló – egy darabig még biztosan nem nyílik meg a Petőfi téri mélygarázs. Mint ismeretes, a Legfelsőbb Bíróság hosszas jogi huzavona után idén januárban ítélte Sopron önkormányzatának a mélygarázst.

Miután a város birtokba vette az épületet a szakemberek megállapították, hogy több műszaki akadálya is van a használatbevételhez szükséges engedélyek megszerzésének. A hibák egy része a nyilvános bejáráson a soproniak számára is látható volt. A városvezetés akkor úgy nyilatkozott, hogy független külső szakértők bevonására is szükség lesz a műszaki hibák feltárásához.

Galéria! Fotók: Magasi

Épp 9 hete írtunk utoljára arról, hogy szakértők és munkagépek vonultak a térre, hogy feltárják a mélygarázs építésekor elkövetett műszaki hibákat, hiányosságokat és kijavítsák azokat. Akkor Fodor Tamás polgármester arról beszélt, nemcsak a felszínen, de odalenn is megkezdődtek a vizsgálódások, melynek során a garázs technológiai készültségét - a tűzjelző-, az oltó-, és a szellőztető-rendszert (szénmonoxid elszívást) - mérik fel, illetve elvégzik a lehetséges javításokat.

Mint megtudtuk, a vizsgálatok lezáródtak, és az önkormányzat kézhez kapta az igazságügyi szakértői véleményt, melynek jelenleg is tart a kiértékelése. Ez a dokumentum vélhetően elősegíti majd az önkormányzat és az SPT Mélygarázs Kft. közötti megegyezést a tényleges bekerülési költség megállapításáról. Az árvita ugyanakkor nem befolyásolja a mélygarázs megnyitását, "mindössze" be kell fejezni a beruházást és a műszaki hibákat ki kell javíttatni.– mondta el a Kisalföld érdeklődésére dr. Fodor Tamás polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a hulladékok újrahasznosításáról

Sopron - A pénteken megnyitott, és két héten át látogatható kiállításon kiderül, hogy az… Tovább olvasom