Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Mélygarázs magas liftházzal

Most már biztos, hogy július 15-re nem készül el a mélygarázs Sopronban. Ráadásul a polgármesteri hivatal szerdán azonnal leállíttatta az építkezést, mert a kivitelezők eltértek az engedélyezett tervtől.
Elhagyták az építők a Petőfi teret, legalábbis egyelőre, így már biztos, hogy a hónap közepére nem készül el a mélygarázs. A polgármesteri hivatal építéshatósági osztályának munkatársai kedden tartottak helyszíni ellenőrzést, és kiderült a kivitelezők több esetben is eltértek a tervtől, ezért a jegyző – maximum 30 napra – azonnal leállíttatta az építkezést. A határozatot tegnap kézbesítették az SPT Mélygarázs Kft.-nek.

– Az osztály lakossági észrevételekre reagálva tartott helyszíni szemlét az építkezésen – mondta dr. Dobos József jegyző. – Több olyan szabálytalanságot találtak munkatársaink, amelyek indokolták az építkezés azonnali leállítását.


– A szabálytalanságok közül a legkirívóbb a liftház építése, ugyanis az engedély szerint a terepszinttől számított magassága négy méter lehet, a valóságban azonban öt méter – mondta a Kisalföldnek dr. Dobos József jegyző. – Tény, maximum 30 napra szól az építkezési tilalom, de ha a kft. korábban benyújtja a liftház fennmaradási kérelmét, akkor korábban is eldőlhet a kérdés.

– A jogszabályok értelmében bíráljuk majd el a kérelmet, tehát előfordulhat, hogy megkapja a fennmaradási engedélyt és megbírságoljuk a céget, vagy kötelezzük, hogy az engedélyezett tervek szerint készítsék el a liftházat.

Hogy mennyi lesz, lehet a bírság összege, azt egyelőre nem tudta megmondani a jegyző, mert konkrét számításokat kell végezni. A kft. természetesen megfellebbezheti a döntést, végső esetben a megyei közigazgatási hivatal mondhatja ki a döntő szót, ha eljut egyáltalán hozzájuk az ügy.

Addig azonban az építkezés áll, így egészen biztos, hogy július 15-re nem készül el a mélygarázs. Valószínűleg azonban akkor sem készült volna el határidőre, ha nem állítják le az építkezést.

A Kisalföld szerette volna a kivitelező cég projektmenedzserétől, Ács Imrétől megtudni, hogy mi a csúszás oka, miért tértek el a tervtől és milyen válaszlépést terveznek, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni.
A jogszabályok szerint előfordulhat, hogyarra kötelezik a céget, hogy az engedélyezett tervek szerint készítsék el a liftházat.

Horváth Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képdigitalizáló segíti a bűnüldözést

A Soproni Rendőrkapitányságon tegnap mutatták be lapunknak azt a kép- és hangdigitalizáló berendezést, amelyet az Alapítvány a Közbiztonságért közcélú szervezet egy külföldi székhelyű cég alapítványa támogatásából szerzett be és adott át a bűnügyi osztálynak. Tovább olvasom