Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Méltó jelöltet a parlamentbe!

Sopronban dedikálta könyvét tegnap Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke, aki a párt soproni képviselőjelöltje, Firtl Mátyás mellett kampányolva kijelentette: minél több soproni van a parlamentben, annál jobb!
– A baloldal két jelöltet indít az időközi választáson (amelyet Szájer brüsszeli küldetése tesz szükségessé), a jobboldalon viszont, négy jelölt indításával, sokkal megosztottabbak az erőviszonyok. Ráadásul Dávid Ibolya egy hete kijelentette: azok szavaznak az MDF-re, akiknek elege van a Fideszből. Elnök úr, milyen esélyekre számít?

– Bízom abban, hogy az emberek nem aszerint döntenek, melyik pártból van elegük, hanem a saját, józan belátásuk alapján. Egy választás nem a pártokról szól, hanem az emberek mindennapi életéről. A soproniaknak is azt tanácsolom, hogy olyan jelöltre voksoljanak, akit méltónak éreznek arra, hogy Sopront képviselje a parlamentben. A sok jelölt pedig semmiféle problémát nem okoz. Mivel kétfordulós a választás, a második körben csak a három legerősebb marad talpon, így a végén az emberek számára áttekinthetővé válik a „kép".

– Miért fontos a Fidesz számára az, hogy Firtl Mátyás megnyerje a választásokat? Hiszen a parlamenti többség, akárki is nyer, nem változik.
– Nem a Fidesz-MPSZ számára fontos ez a megmérettetés, mi itt a kötelességünknek teszünk eleget. A pártokat azért tartják fenn az emberek és lehelnek beléjük életet, hogy azok teljesítsék kötelességüket. Vagyis, ha parlamenti választás van, akkor megfelelő programmal és jövőképpel állítsanak jelölteket. Én arra biztatnám a soproniakat, voksoljanak, hiszen az ő érdekük, hogy erős „hangjuk" legyen a parlamentben.

– Egy kormánypárti képviselő gazdaságilag hatékonyabban szolgálhatja városa fejlődését. Firtl Mátyás, győzelme esetén, ellenzéki szerepkörből hogyan tudná támogatni Sopront?

– A pénz fontos, de nem a legfontosabb dolog a világon. A gazdasági kérdéseket természetesen tartsák szem előtt a választópolgárok, de ne feledkezzenek el más szempontokról: a becsületről és a megbízhatóságról sem. Úgy vélem, Firtl Mátyás felveszi a versenyt bármelyik képviselőjelölttel a város fejlesztésének ügyében is. Megyei közgyűlési alelnökként megvannak azok a kapcsolatai, amelyekkel segíteni tudja a várost. Az viszont lényeges, hogy egyik jelölt se váljon a pénz szolgájává.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék autó a Soproni Rendőrkapitányságnak

Egy vadonatúj Volkswagen Golfot kapott tegnap a Soproni Rendőrkapitányság. A 4,3 millió forint… Tovább olvasom