Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Méltó 1848-as emlékművet szeretnének

Sopron - Internetes honlapot tervez és méltó soproni 1848-as emlékművet kezdeményez idén a Soproni Városszépítő Egyesület.
– A Soproni Városszépítő Egyesület nagyobb súllyal szeretne részt venni a közélet szakterületébe eső kérdéseiben – nyilatkozta dr. Józan Tibor, a XIX. század második felében alapított, s ma már négyszáz tagot számláló egyesület elnöke. – Ezt a célt szolgálja a városszépítők internetes weboldalának februárra tervezett indítása is. Ennek révén nemcsak az információáramlás gyorsulhat fel az egyesületi tagok között, hanem fórumot is teremtünk minden érdeklődő számára. A weboldalon várjuk majd a soproniak véleményét a várossal kapcsolatban, vagy épp azokat a jelzéseket, amelyek egy-egy problémára hívják fel a figyelmünket. Reméljük, internetes oldalunk segítségével még hatékonyabb munkát folytathatunk épített és természeti értékeink megőrzése, a városképi arculat emelése és a helyi kulturális élet hagyományainak ápolása érdekében. Az önkormányzattal jó a kapcsolatunk, a városszépítők szakbizottságai rendszeresen megkapják véleményezésre azokat az előterjesztéseket, amelyekről döntést hoz a képviselő-testület.

A Fegyvertár utcai, kevésbé ismert 1848-as emlékfal.

Dr. Józan Tibor elnök elmondta még: kezdeményezik, hogy széles körű összefogással Sopronban méltó helyen, tisztességes 1848-as emlékművet állítsanak. Véleményük szerint egy frekventált helyen lévő, impozáns művel felválthatnák a Fegyvertár utcai, kevésbé ismert 1848-as emlékfalat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Szatmári György marad a főigazgató

Sopron - Dr. Szatmári György marad az Állami Szanatórium főigazgatója, miután a szakminisztérium… Tovább olvasom