Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Méltatlan általánosítás az óvónők szerint

Felháborodást váltott ki a soproni óvónők között a Gyomor című jegyzet.

Előzmény: egy nagyi nem az óvodában, hanem a szerkesztőségben tette szóvá unokája óvodai uzsonnáinak hiányosságait. A cikkben az is szerepelt, nyilván nem minden óvodában történik ilyen, akinek nem inge tehát, ne vegye magára. Az óvónők mégis méltatlannak tartják, hogy a jegyzet általánosításra adhat okot.

– Az óvodákban dolgozó embereknek megalázó ez a megalapozatlan, rágalmazó jegyzet, így teljes egészében visszautasítjuk és kikérjük magunknak! – fogalmazott Csuka Istvánné óvodavezető a többi intézményben dolgozók nevében is. – Ugyanis az óvodákban a gyerekek gyakorlatilag annyit ehetnek, amennyit kívánnak, hiszen mindig van lehetőség a pótlásra a szülők jóvoltából. Mindig azt kérjük a szülőktől, bármilyen probléma esetén szóljanak, beszéljük meg a dolgokat, hiszen minden a gyerekek érdekében történik. Sajnálom, hogy a nagyi nem mert szólni az üres kenyér miatt, biztos segítettek volna a problémáján.

Olvasóink írták

 • 15. adlerzsigabá 2009. november 10. 16:36
  „Intel!

  Ezt meg hogyan kell értelmezni? Már megint írt egy akkora okosságot, hogy fizikai fájdalmat okozott vele.

  "....mert valós perekre folyik el a pénz..." VALÓTLAN PEREK IS LÉTEZNEK?
  "Persze a személyi kérdés sem vonható kétségbe..." EZ MEG ÍGY EGY HÜLYESÉG.”
 • 14. miracle 2009. november 09. 21:24
  „A többi koronatanút megkérdezték-e, hogy hogyan volt az a májkrémes kenyér dolog. Vagy csak 1 óvodás van abban a csoportban?”
 • 13. gall 2009. november 09. 13:37
  „Minden konyhán dolgozó legyen az bármilyen konyha ,haza viszi családjának is az ebédet,ezt természetesnek tartja mindenki.Ez régen is így volt és ma is így lehet, nem akarok senkit sem meggyanúsítani .
  --------------------------------te hülye vagy roberta...meglátszik,h a komunizmusban konyha-közelben voltál,viszont fogalmad sincs,hogy mekkora az anyaghányad most .”
 • 12. hehe08 2009. november 09. 12:42
  „igen, de erről nem az óvóda meg nem az ovónő tehet hanem a fenntartó!!!!!!!
  Ha érdekelé az önkormányzatot, akkor lenne az üres kenyér helyett más is, de egyszerűbb pénztelenségre hivatkozni és nem adni..... helyette inkább ügyvédekre és vesztes perekre költeni!!!”
 • 11. roberta 2009. november 06. 23:24
  „Nem értem miért kellene a Nagyinak bocsánatot kérni bárkitől is .Ön kedves szülő egyetért azzal ,hogy gyermeke üres kenyeret eszik uzsonnára ? vagy delma margarinnal megkentet ,mert az a legolcsóbb, aztán van konzerv kenőmájas kenyér a csúcsok csúcsa ,az itt felsoroltak egészséges ételek?
  mennyit fizet érte havonta ?
  Az ebéd minőségével elégedett, megkérdezi mit evett meg a gyermek az ebédből?
  Nagyon jó lenne ha a szülők néha megkóstolhatnák milyen minőségű ebédet kapnak a gyerekek!
  Felháborító volt a hétfői savanyúkáposzta minősége, megkérdezték gyermekeiket ,hogy megették-e , mert ehetetlen volt még felnőttnek is, és kedden a száraz rizses hús? hús nélkül ,leves nélkül,
  szerdán megint káposzta , múlt héten a virslit nem lehetet késsel sem elvágni, a legolcsóbb , kitudja mit tartalmazó virslit küldtek ki .
  3-6 éves gyerekekről beszélünk , akik már sajnos reggel 7 -től oviban vannak, napi 8-9 órákat eltöltenek , talán jogosan várjuk el ,hogy jó minőségü ,korosztálynak megfelelő , jól , háziasan elkészített ételt kaphassanak.talán kicsit jobban oda kellene figyelni a Gyermek konyhának is, nem beszélve az Ónkormányzatról ,
  Azon pedig ne csodálkozzunk hogy a Dajkák esetleg csak fél süti vagy fél csirkecombot adnak oda gyermekeinknek,( nem tudjuk leellenőrizni )Minden konyhán dolgozó legyen az bármilyen konyha ,haza viszi családjának is az ebédet,ezt természetesnek tartja mindenki.Ez régen is így volt és ma is így lehet, nem akarok senkit sem meggyanúsítani .”
 • 10. csevabcsicsa 2009. november 06. 09:32
  „Tisztelet a kivételeknek!!!Bizony van arra is példa hogy az Óvónéni a sajátját osztja szét a gyerekek között!!!Minden elismerésem az Óvónőknek akik becsületesen dolgoznak,szerintem a többség ilyen,nem lehet általánosítani,köszönet az Óvónőknek a munkájukért!!!”
 • 9. Intel 2009. november 05. 21:57
  „Ilyenkor hol van Abdai???
  Miért nem indít vizsgálatot?
  Persze amikor valamilyen rendezvény van büszkén nyilatkozik...

  Azt gondolom, hogy vannak gondok, ezért sok esetben az is felelős, hogy alul vannak finanszírozva.
  Ilyen esetben az Önkormányzat a hibás, mert valós perekre folyik el a pénz...
  Persze a személyi kérdés sem vonható kétségbe...”
 • 8. ursula 2009. november 05. 21:16
  „Én nem hinném, hogy akár egy óvónő is remegne azért a felvágottért.....s hogy még el is vegye a gyerek elől.
  Nem létezik!!!!!
  A szalámi fajtájáról pedig nem ők döntenek, hanem központilag kapják.”
 • 7. palika 2009. november 05. 19:35
  „Semmi gond.
  Az óvónők menjenek betörni, lopni a gyerekekkel, a börtönben sokkal jobb étkezést biztosítanak.
  Azok megérdemlik!
  A gyerek nem számít!”
 • 6. amazingabor 2009. november 05. 18:57
  „Szerintem nem lopásról vagy dézsmálásról van szó, hanem ennyi a fejadag!
  A milánóira a sajt fejadag az iskolásoknak 3 dkg.. és az ovisoknak mindig kevesebb!
  Szerintem előbb érdeklődni kellett volna a nagyinak, aztán utána írogatni...”
 • 5. TancsKaszabell 2009. november 05. 18:05
  „Javaslom a tiltakozóknak,hogy mielőtt nagy felháborodásukban "elásnák" a kritikus szellemű,szerintem jogosan felháborodott nagymamát, gondolkozzanak,nem árt az !
  A nagymama azon kívül,hogy az unokáját,- úgy látom joggal félti és ezért szólaltam meg-, a többi unoka érdekében is felszólalt,egy sima csalásra mutatott rá,na és még csak nem is mocskolódott !
  Ő nem is általánosított !
  Csak egy unokája van,az egy óvodába jár és egy adag uzsonna minőségét és tartalmát kifogásolja,bár azt már sokadik tapasztalata alapján,bizony.

  Akik tiltakoznak,nos, azok általánosították az egy óvodára vonatkozó kritikát !

  Személyes "menzai" és "üzemi konyhai" tapasztalataimat ,mert vannak,nem osztom meg önökkel,mert felesleges. Aki itt él ebben az országban szerintem éppen elég tapasztalattal bír ahhoz,hogy el tudja dönteni milyen jelenségre mutatott rá az a nagymama akitől most néhányan bocsánatkérést várnak el !!!
  Miért is ?
  Igazából itt nem a nagymamával van a probléma,de azzal,hogy ezt nem merte "...megbeszélni,hiszen minden a gyerekek érdekében történik..."
  annak bizony okai vannak...

  Nem tiltakozni kell egy óvoda vezetőnek,hanem a saját óvodájában megvizsgálni az étkeztetés minőségi,mennyiségi paramétereit és ezt nem a norma papíron kell tennie,hanem a gyerekek elé ke"rülő adagokat.”
 • 4. falcobiarmicus 2009. november 05. 17:44
  „Tipikus undorító magyar szokás: nem merek bemenni az óvodavezetőhöz inkább máshol mocskolódok !
  A mai soproni gyermekkonyhai ételek sokszor ehetetlenek és nem is eszik meg a gyerekek.A sulis gyerekek maguk mondják hogy szétfőtt tészták, ízetlenek vagy sósak az ételek.Hallottam azt is hogy már a konyhára sem a legjobb alapanyagok kerülnek be.Na de ugyan kérem miből?Éhesen mennek haza a gyerekek és nem azért mert a pedagógus elette előle!Tessék megnézni az e heti menüt:tészta,burgonya,sóska.Csupa olcsó kaja és van köztük sokszor egészségtelen "műkaja" is!Nincs pénz!”
 • 3. hehe08 2009. november 05. 14:29
  „még az imént leírtakhoz:
  Nem azért nincs ha a szülő nem visz mert ellopják!!!!!!
  Hanem mert örül az óvodavezető, hogy másnap is ki tudja nyitni az ovit.... meg van fűtés.....

  Tehát, ideges nagymama.... KÉRJEN NYILVÁNOSAN BOCSÁNATOT!!!!!!”
 • 2. hehe08 2009. november 05. 14:26
  „Ok, az, hogy lopnak .... ebben az országban szinte hagyomány.....
  DE!!!!!!
  Felháborító, hogy mennyi mindent kell (nem kell, de ha nem akkor nincs) a szükőknek bevinniük:
  - papírzsepi
  - wcpapír
  - gyümölcs
  - vaj
  - kekszek
  - játékok
  ......stb......
  Ezen azért el kellene gondolkoznia mindenkinek!!!!!!!!
  Főleg a nagyinak.... igen megszokta, hogy a régi rendszerben mindent adott az állam.....
  Kedves Nagymama!
  Kéremszépen kérjen elnézést az óvónőktől!!!!! igen, itt az újságban!!!!!!

  Mellékesen:
  - az önkormányzat előírta, hogy az óvodákban csökkentsék a bérköltséget, vagy adjanak kevesebb fizetést (a kjt. tv. alapján lehetetlen), vagy rúgjanak ki pár embert......
  ennek köszönhetően több óvoda úgy oldotta meg a dolgot, hogy a fiatalabb óvónőket 6 vagy 4 órás munkaviszonyra tették vissza.....
  ennek köszönhetően 24-30 gyerekre előfordul, hogy 1 óvónő vigyáz.... mert a reggeles is 4 órás meg a délutános is..... plusz a dadusok meg két csoportnál segítenek azaz 50-60 gyereknek .......
  gondoljuk csak végig..... ez aztán biztosan kihat a felnövő (ránk vigyázó) generációra.....!!!!
  Így aztán lehet szinvonalasan nevelni.....
  (vagy úgy is az a cél, hogy mindenki ostoba legyen???????, mert akkor igaza van az államnak meg az önkormányzatnak.... időben kell kezdeni az esélyek elvételét a gyerekektől.....!!!!

  SZÉGYEN!”
 • 1. hozsuzs 2009. november 05. 12:15
  „Természetesen nem lehet általánosítani, de...az én anyukám óvónő volt az egyik jereváni oviban a nyolcvanas években. Folyamatosan morgott, hogy milyen kicsi adagokat kapnak a gyerekek, főleg ha hús vagy valami jobb falat volt az ebéd. Egy darabig csak otthon morgott, aztán a vezető óvónőnek is jelezte a problémát, de a következmény az lett, hogy őt kezdték utálni, mert nem csak a konyhásnéniknek volt tömve a táskája délután, hanem a vezetőnek is...és itt kérek elnézést a munkájukat tisztességesen végző óvónőktől, dadusoktól, de attól még a jelenség sajnos létezik mindenhol ahol étkeztetés van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balfi utca: vigyázzon, büntetnek!

Egyirányúvá vált a Balfi utca, ezzel egyidőben megtiltották a parkolást az utca egyik oldalán.… Tovább olvasom