Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Méhcsaládokat mérgeztek meg Sopronban - Fotók

Tizenhárom méhcsaládja pusztult el, több százezer forintos kár érte Horváth Antalt, akinek szerda este megmérgezték méheit.

A Páneurópai Piknik Emlékpark közelében lévő méhészeténél Horváth Antal szerdán este három emberrel találkozott. Akkor még nem is sejtette, hogy mi történt a méheivel. Mikor pár perc múlva közelebb ment a kaptárakhoz, látta, hogy azok oldalán egy idegen, erőteljes illatú anyag folyik, a méhek pedig „agonizálnak".

Megmérgezték Horváth Antal méhcsaládjait.


– Tizenhárom családból hat teljesen elpusztult, a többi hetven százalékban, de az eddig életben maradtaknak sincs már sok hátra – mondta el lapunknak a helyszínen Horváth Antal, aki négy–öt éve foglalkozik méhészettel. A fiatalembert az első becslések alapján kilencszázezer forintos kár érte, az ügyben megtette a feljelentést a rendőrségen.

Hadarics Tibor főállatorvos elmondta, a kaptárak aljában nagy tömegben elhullott méheket látott, szipókájuk kiöltve, ez egyértelműen mérgezésre utal. – Hatósági mintát vettünk az elpusztult rovarokból, illetve a gyanúsított szerből, amit elküldünk Budapestre, ott lesz a vizsgálat - fogalmazott a főállatorvos.

Olvasóink írták

 • 15. igazember 2012. április 22. 13:53
  „Nagy úr az irigység,ahogy barátunk "ruig " irta " Egy család megélhetését prímán elrendezte a kártékony élőlény."Jól fogalmaztál,mert embernek én sem nevezném öket.A mai világban amúgy is nehéz talpon maradni.Nem elég,hogy behozzák a kinti szar minöségü mézeket,ezzel a jobb minöségü mézeket kináló magyar méhészek megélhetését kockáztatva,még ilyen aljas dolgot is csinálnak.Egy két idióta nem elég,hogy a hátunkba vágja a kést,még jól meg is forgatja bent.Szegény méhek meg kinek ártottak?Finom mézet adtak nekünk.Higgyétek el nekem ,egy két ember(SZEMÉTLÁDA)szerint ,legszebb öröm a káröröm.”
 • 14. ruig 2012. április 20. 19:43
  „Egy tudatos kártevő,kérdés csak az,hogy az említett konkurencia,vagy valamely vélt vagy valós sérelmet ért személy az elkövető.Az igaz valami hozzáértéssel rendelkező személy lehet.A méhészethez kicsit sem értő ember nem vállalkozna a kaptár felnyitására.”
 • 13. SZILAJ 2012. április 20. 19:33
  „Hát ....Aki ilyet tesz.... Az egész egyszerűen idióta. Nem találok szavakat. ( A fiam az óvodában a méhecske csoportba jár, mert szorgalmas és aranyos , mint a méhek)”
 • 12. prakker 2012. április 20. 08:52
  „Sajnos megint kezdenek elszaporodni a kiskertekkel kapcsolatos, és a természet ellen elkövetett bűncselekmények.
  Az én kertemből pár napja szerszámokat vittek el, a kertszomszédomnak "még csak" a tyúkjai alól szedték ki ismeretlenek a tojást, a fenti esetben méheket mérgeztek. A méhek esetében a konkurenciát vélhetném felfedezni, de felelős méhész ilyent nem csinál. Szerintem a közeli üdülőnek is használt kiskertek tulajdonosait csíphették a méhek, és ezért történt. Sajnálom a méhészet tulajdonosát, remélem a rendőrség ismét jól fogja végezni a dolgát.”
 • 11. SzImike 2012. április 19. 22:23
  „Második éve méhészkedem, de eszembe nem jutna megmérgezni ezeket a csodálatos élőlényeket és ezzel kárt okozni másnak, valamint a természetnek. Remélem elkapják őket. Sajnos sok az irigy ember, aki a másik sikereit irigyli. Volt már példa, hogy Nagycenken bemásztak a méhész telkére és felborították éjjel a kaptárakat, ezzel komoly kárt okozva a tulajdonosnak. De vannak lopások is.”
 • 10. Goldmund 2012. április 19. 21:14
  „De mi lehetett a tettesek motivációja?
  Haragosok?
  Konkurensek?

  Aki nem ért a méhekhez, szerintem oda se mer menni a közelükbe (én nem mernék). Eszerint másik méhész tette?”
 • 9. józanparaszt 2012. április 19. 20:46
  „ezekkel a hülyékkel a méhésznek okozott kár felett azt a mezögazdasági kárt is megfizettetném, ami a környezö gyümüölcsökben a meg nem porzás miatt keletkezik!!!”
 • 8. ruig 2012. április 19. 19:06
  „Egy család megélhetését prímán elrendezte a kártékony élőlény. A tulajnak,remélem szakmaiságból jó a személy leírás
  az elkövetőkről,mert a legjobb megelőzés a tettes elfogása.”
 • 7. Tonxy 2012. április 19. 18:38
  „4: ezzel két dolgot csinálsz a parasztot agyonszúrják a méhek meg elpusztulnak egy méhe egy szúrás:( Darázsfészek mellé azok megszúrják akár többször is:)”
 • 6. soproni 2012. április 19. 18:11
  „Beteg ez a világ....”
 • 5. 1x2=? 2012. április 19. 17:36
  „4
  1et értek.”
 • 4. bojtár 2012. április 19. 15:36
  „na az ilyen parasztot be kenném mézzel és kikötözném a kaptár mellé”
 • 3. igazember 2012. április 19. 15:21
  „Szemétség.Remélem elkapják öket és föként,hogy be lehet hajtani rajtuk a kárt."Mankapunka "Valóban jól meg van fogalmazva,csak azt hiszem kicsit eltévedtél,gondolom a ledöntött faépitményre gondolsz.”
 • 2. Mankapunka 2012. április 19. 13:20
  „15. moose 2012.04.19. 10:21

  Ha minden embert agyonvernénk aki rosszat tett, teljesen elszabadulna a pokol. Agresszió agressziót szül. Ezek a srácok nagy valószínűsággel szeretet hiányában az utcán nevelkedtek, mivel a szülők nem adtak nekik torődést. Láthatták otthon alkoholtól túlfűtött családtagjaikat egymást bántalmazni. Ezért úgy gondolom ezek inkább szomorú dolgok mint felháborítóak. Mert tény hogy nincsen rossz ember. Rosszul nevlelt ember pedig rengeteg.És(ez a kutyáknál is így működik) ha rajtam múlna a bűntetésük, én kivinném őket egy békés környezetbe, valahoáv a természetbe és ilyen játszótereket építtetnék velük. Közben pedig éreztetném velük hogy van aki odafigyel rájuk és értékeli amit tesznek. Akár mennyire is hihetetlen de az élet így működik. A harmónia az odafigyelés, szeretet a BÉKESSÉG titka.

  Mást nem is kell mondanom. Annyira jól meg van fogalmazva. Való élet kicsit más,de sebaj,hajrá.”
 • 1. welocyraptor 2012. április 19. 13:11
  „Részvétem a méhésznek és sok türelmet a rendőrségi eljáráshoz! Ez óriási csapás, főleg hogy most indult a méhészszezon!!
  Szép fiasítás volt már!
  Remélem elcsípik az elkövetőket, és dandárban kikötik őket rövidnadrágban a kijáró elé!
  Én is foglalkozom méhészettel és azért érdekelne, hogyan jött ki a 900.000 forint?
  Nagyon dühítő az mikor, valaki más tulajdonához, annak engedélye nélkül hozzányúl, kárt tesz benne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT bolt a soproni Várkerületen - videó

A soproni Várkerületen ismét felállították a VOLT-pavilont, ahol a jegyek és bérletek mellett,… Tovább olvasom