Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Megyei Nemzetiségi Nap Kópházán

Idén Kópháza ad otthont a Megyei Nemzetiségi Nap látványos programsorozatának szeptember 15-én, szombaton.
– Kópháza 2001-ben elsőként rendezte meg a Megyei Nemzetiségi Napot. Azóta rotációs rendszerben vállalták az érintett települések a szervezést – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere. – A pénz azonban egyre kevesebb az ilyen és ehhez hasonló megmozdulásokra. A megyei közgyűlés nemzetiségi és civil kapcsolatok bizottsága elnökeként ennek ellenére fontosnak tartom, hogy minél többen megismerjék az itt élő nemzetiségek kultúráját. Ezért kezdeményeztem, hogy megyei finanszírozásban a nehézségek ellenére is szervezzük meg a programot.

A megyében élő nemzetiségek színes, látványos kultúrműsorára várják az érdeklődőket.
A megyében élő nemzetiségek színes, látványos kultúrműsorára várják az érdeklődőket.

A rendezvény 10 órakor a helyi művelődési háznál veszi kezdetét, innen indulnak a népviseletbe öltözött résztvevők és a meghívott vendégek a Mária-kegytemplomba, ahol 10.30-kor Németh Antal esperes celebrálja az ünnepi szentmisét. Ezt követően délután 1 órakor látványos szüreti felvonulást tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Megyei Nemzetiségi Nap ünnepélyes megnyitója délután fél 3-kor lesz, a meghívottakat és a vendégeket Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszönti. A megyében élő nemzetiségek színes, látványos kultúrműsora délután 3 órakor kezdődik. Fellép az Ágfalvi Fúvószenekar, a Kajkavci Fertőhomoki Horvát Nemzetiségi Kultúrcsoport, a Csornai Cigány Nemzetiségi Csoport, a Győri Lengyel Nemzetiségi Kórus, a Kópházi Horvát Nemzetiségi Kultúrcsoport és Horvátországból a Buscvaci Kultúrcsoport. A szervezők mindenkit biztatnak, hogy vegyenek részt a programokon és ismerkedjenek meg megyénk nemzetiségeinek kultúrájával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismotorost gázolt Sopronban a Suzuki

Az Ágfalvi utca és az Öntöde utca sarkán egy Suzuki személygépkocsi kismotorost gázolt Sopronban… Tovább olvasom