Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Megyei MSZP kontra Fidesz: adok-kapok iskolaügyben

Iskolák szűnnek meg - mondta Széplaki Tamás. Az MSZP megint a félremagyaráz és ijesztget - reagált Ivanics Ferenc.

A Fidesz reagálása

Az MSZP megint a félremagyaráz és ijesztget - reagált Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő.

A peresztegi és egyházasfalui iskolák bezárásáról szó nincs, s ilyen bejelentés sem történt.

Jelenleg az oktatási intézmények helyzetének felmérése zajlik, s ennek keretében kérdezték meg elsőként a pedagógusok és szülők véleményét. Az oktatás átszervezésére is a szociál-liberális kormányok tevékenysége miatt volt szükség.

A pedagógusok, a szülők áldozatvállalásán keresztül tudott csak működőképes maradni az oktatás. Az MSZP ténylegesen bezárt iskolákat, így semmilyen erkölcsi alapja nincs vádaskodni.
Amikor felvetődött az iskolák államosítása, a fideszes politikusok tucatjai fogadkoztak, hogy ez nem fog iskolabezárást jelenteni. Öt hónap telt csak el, s minden előzmény nélkül bejelentették a peresztegi és az egyházasfalui iskolák megszüntetését. A hivatalos kommunikáció szerint ugyan csak a felsőtagozatot viszik el, de valójában az alsósok úgynevezett feladatellátási helyeken tanulnának, a magyar és a matematika kivételével összevontan oktatnák az első négy évfolyamot - mondta az MSZP megyei programismertető körútján, Fertőszentmiklóson szerdán tartott sajtótájékoztatóján Széplaki Tamás.

Az MSZP megyei területi szövetségének elnöke szerint az állam egyik legnagyobb felelőssége, hogy minden polgárának megadja az esélyt a magas színvonalú oktatáshoz, a bezárások viszont épp ezt az esélyt veszik el a gyerekektől.

- Nemrég a Fidesz még a vidék megerősödésének zálogaként beszélt a kisiskolákról, ma pedig az iskolarendszer szétesőben van. Az iskola közösséget épít, összeköt és lehetőséget ad a helyben maradásra. Mindezt a felső tagozatok megszüntetésével veszélyeztetik - egészítette ki az elnök szavait Kalmár István, az MSZP soproni elnöke.

Korábban

Ajánlat Győr-Moson-Sopron megyének címmel - az MSZP megyei programját Széplaki Tamás, a párt megyei elnöke és Kalmár István, az MSZP soproni elnöke mutatja be szerdán délután Fertőszentmiklóson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt a Fonogram és a VOLTfolió

Megújulva, izgalmas műsorral jelentkezik június 2-án Magyarország legnagyobb presztízsű zenei… Tovább olvasom