Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Megyei elismerés dr. Éger István kamaraelnöknek

Pereszteg - Államalapításunk ünnepe alkalmából megyénk vezetése Dr. Petz Aladár-díjjal tüntette ki dr. Éger István peresztegi háziorvost, a Magyar Orvosi Kamara elnökét.
– Életem első ilyen jellegű megtiszteltetése kétszeresen is külön öröm számomra – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Éger István. – Egyrészt huszonöt éve tevékenykedem háziorvosként a megyében, másrészt
e negyed évszázad során nagyon sok általam igen tisztelt orvos személyiség, köztük elődeim és példaadó főnökeim kapták meg ezt az elismerést.

Dr. Éger István (balra) munkásságát Dr. Petz Aladár-díjjal ismerte el Győr-Moson-Sopron megye vezetése, a díjat Szakács Imre elnök adta át.
Dr. Éger István (balra) munkásságát Dr. Petz Aladár-díjjal ismerte el Győr-Moson-Sopron megye vezetése, a díjat Szakács Imre elnök adta át.

Mint a Magyar Orvosi Kamara elnöke, érdekvédelmi munkásságom a megye határain túlra nyúlik, ugyanakkor szűkebb pátriámban szereztem és szerzem meg nap mint nap azt a gyógyítási és egészségügy-politikai tapasztalatot, amit országos munkámban felhasználhatok. Háziorvosi teendőim mellett Sopronban mentőorvosként is dolgozom, mindez mélyebb betekintést enged az orvosi szakma általános, a betegeket és a gyógyító munka egészét érintő kérdéseibe. Jelenleg a Biztonság és partnerség 2010-ig szóló kormányprogram áttekintése köti le szabadidőmet. Úgy látjuk, az ország súlyos gazdasági, közgazdasági gondjai és a kitűzött nemes célok között áthidalhatatlan az ellentét. Az eredmények eléréséhez ugyanis nélkülözhetetlen lenne az anyagiak biztosítása, ezeket viszont nem rendelték hozzá a programhoz. A legégetőbb kérdésnek azonban az emberi tényezőt tekintjük: minden túlzás nélkül, katasztrofális az orvos- és nővérutánpótlás helyzete az egészségügyi humánerőforrás kétségbeejtő volta miatt.

Olvasóink írták

 • 17. Csaba Zsuzsanna 2008. szeptember 05. 17:35
  „Mikola mintha egy kicsikét elásta volna magát O.V.-nál!

  Nem látni és hallani a médiában:-)))”
 • 16. mindigatutit 2008. szeptember 05. 16:41
  „ugyanmár ,semmi esélye mikola azországorvosa ellen::)))”
 • 15. joco 2008. szeptember 05. 16:27
  „cirka 12 orája irtam a "judás pénzröl" és nincs egy fidesznyik sem ki megvédené leendő Eü. miniszterét.”
 • 14. /joco1 2008. szeptember 04. 06:32
  „A lényeg: judás "pénzt" most még csak megyei(fidesz) szinten kapta meg.Ovi hatalomra jutása esetén megkapja az "országos" judás"pénzt" is. Azt rebesgetik, hogy "szolgálataiért" eü.miniszteri posztot igértek neki.”
 • 13. creat 2008. szeptember 04. 05:17
  „12
  Nincs avval semmi baj, hogy heti 1-et rendel. Ez legyen a betegei gondja. A többi nap helyettesítője van. Ez is rendjén van. Mindebből én azt olvasom ki -remélem jól - hogy egy ilyen prakszik el tud tartani 2 azaz kettő orvost is. De még evvel sincs bajom. A gond az, ahogy mindezt Éger úrral az élen előadták, hogy nem kell a vizitdíj, mert az nem bevétel ugysem, aztán leszavazták egy népszavazáson, majd szinte másnap már verték magukat, hogy a kieső összeget kompenzálja az állam. Hát ez a számomra gyomorforgató, tudod?
  Meg hogy az egészségügybe ne nyomuljon a magántőke, de most hogy Sopronban egészségházatterveznek, most a világ legjobb dolga a magántőke. Tudod ezek az érdekes dolgok ám. (Én amugy nem ellenezném a tőkebevonást az eü-be)”
 • 12. ÉN IS MINDENKINÉL JOBBAN TUDOM 2008. szeptember 04. 00:14
  „Dejódejó mennyi okos ember és mennyi jóindulat, hadd tegyek hozzá egy kicsit én is.
  Kedves Csaba Zsuzsanna: én nem 1x láttam hétköznap Éger doktort mentőautóból táskával kiszállni, amikor beteghez mentek. Ne adja Isten, de ha magát megy menteni talán, amikor éppen Q... rosszul van, mert levegőt se kap mondjuk, akkor majd köpjön egyet az Éger doktor meg a mentősök lába elé, küldje el őket a búsba, mondván hogy maga öntudatos szoci, és kérdezze meg tőle hogy hol vannak a lovak amiket megül.
  Mi a baj? Az orvosi Kamara elnöke, amellett simán lehet praktizálni. Mi a baj azzal, hogy csak hétfőn? Éppen így van rendben a dolog. Heti 1x tartja a kapcsolatot a betegeivel a praxisában, akiktől nem akar elszakadni, mert lehet, hogy egyszer oda fog visszatérni. Ordítani drága barátaim éppenséggel akkor kellene, ha a kamarai tisztsége és a mentőzés mellett heti 5 napot rendelne, merthogy (kedves Zsuzsanna pl.) az lenne az "ennyi ló".
  Intel zavarosságait (8) nem tudom kezelni, bocs. (Főleg hogy mitől tudja ma már mindenki, hogy kellett a vizitdíj....)”
 • 11. Fjó 2008. szeptember 03. 13:09
  „8.

  Orvoshoz - már a koruknál fogva is - nagyrészt a nyugdíjasok járnak. A nyugdíjasok legalább kétharmada MSZP szavazó. Akkor most hogy is van ez?”
 • 10. Csaba Zsuzsanna 2008. szeptember 03. 12:51
  „Csak azt tudnám egy seggel, hogy tud ennyi lovat megülni????”
 • 9. Tégla 2008. szeptember 03. 11:50
  „Fidesz - MSZP szipatizáns kitüntetést kapott.Hol ide- hol oda húz.
  Nincs ahtározott és előbrevivő véleménye az egészségügyben.
  Homok a szerkezetben.”
 • 8. intel 2008. szeptember 03. 09:50
  „Csak, hogy emlékeztessek mindenkit mekkora Fidesz babú Éger Úr is!

  Vizitdij eltörlése ellen harcolt! Nyilatkozta nem lesz nagy kiesés az állami kasszából, többit nem folytatom, mert hazugás lenne....
  Eltörölték, majd azzal fenyegetőzött, ha az állam nem kompenzálja, akkor a házi orvosok 2/3 fog tönkre menni.
  Az államnak kompenzálni is kellett!
  Ma már mindenki tudja , hogy kellett a vizitdij, jó volt, persze voltak benne hibák, amiket javítani kellett volna!!!
  Azota megint emelkedik az indoktalan orvoshoz járás, stb...

  Ennyire szavahiteles ember.”
 • 7. creat 2008. szeptember 03. 08:38
  „erdész
  én úgy olvastam a cikkben, hogy az Éger is belekeverte a politikát, akkor más miért ne tehetné...
  vagy csak azt lehet tenni az országban, amit a fidesz jónak lát és megenged alattvalóinak?
  Neked külön leírom, hogy heti 1(!)-et rendel.”
 • 6. barokk 2008. szeptember 03. 08:21
  „erdész

  Ja, maga a betege?”
 • 5. erdész 2008. szeptember 03. 08:15
  „Gratulálok Dr Éger Istvánnak a kitüntetéshez! /Ilyen ünnepi alkalomkor nem kellene a politikát belekeverni még az agyhalott szdsz-eseknek,vagy a véresszájú szociknak sem!Az elnök úr helytáll a kamara élén, mellette rendel és mentőzik.T.Barokk! Általában a beteg a bunkó paraszt,és nem az orvos!/”
 • 4. barokk 2008. szeptember 03. 08:06
  „A "kapcsolatot" hétköznapi értelemben gondolom, mielött valaki félreértené.”
 • 3. barokk 2008. szeptember 03. 08:02
  „Jesszus, ez a bunkó, paraszt díjat kapott? Ha valaki volt vele kapcsolatban, az tudja, hogy miről beszélek...”
 • 2. creat 2008. szeptember 03. 05:18
  „Meg kell nézni a falu honlapját, ahol az információk szerint Éger úr hétfőn rendel, a többi napon helyettes dolgozik. Mindenki azt gondol, amit akar a szegény háziorvosi praxisról (már úgy anyagi szinten).
  Érdekes módon, mikor a kormány pénz akart bevonni az eü-be, akkor még népszavazás is volt ellene, mert nem kell az emberek pénze, meg nem kell a magántőke. Most meg nincs pénz. Éger úr, azért tükörbe még bír nézni? Ja és most nem tiltakozik a soproni egészségház magántőkés akciója miatt?”
 • 1. fc soproni 2008. szeptember 03. 04:59
  „Meglett az eredménye a sok keresztbetevésnek. Mint mondta, ott tartok be a kormánynak ahol tudok. A fideszben ezt nagyra értékelik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A turizmus fellendítéséért tartanak tanácskozást

Sopron - A Pro Kultúra Sopron Kht. Tourinform-iroda szeptember 3-án és 4-én 18 órai kezdettel… Tovább olvasom