Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Megyei borverseny csütörtökön - ezúttal Sopronban

Több éves hagyományt folytatva - július 10-én, csütörtökön - ismét megrendezi megyei borversenyét a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A rendezvénynek ezúttal Sopron ad otthont.
Győr-Moson-Sopron megyében két borvidék (a pannonhalmi és a soproni) található, amelyek termelési kapacitása és marketingje önmagában is igen jelentős, de a megye gazdaságfejlesztése és idegenforgalma szempontjából is nagy potenciált jelent.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tisztségviselőinek kezdeményezésére 2001 óta kerül minden évben megrendezésre a megyei borverseny, melyhez évről évre szakmai programok is társulnak.

A 2007. évi pannonhalmi rendezvény után az idei esztendőben ismét Sopron városa ad otthont a hagyományos szakmai programnak. Július 10-én délelőtt – 9 órától - a versenyre benevezett borok szakmai bírálata zajlik majd a Tercia Hubertus étteremben, délután (15.00 óra) - ugyancsak a Tercia Hubertus étteremben - a szőlészet és borászat aktuális kérdéseiről hallgathatnak meg a résztvevők és érdeklődők előadásokat és tájékoztatókat.

Ezt követően 17.30 órakor a megyei borverseny ünnepélyes eredményhirdetésére és a megyei különdíjak átadására kerül sor. A program zárásaként természetesen nem marad el a díjnyertes borok bemutatója sem. A megye legjobb fehér és vörösborát a GYMS Megyei Önkormányzat egy éven keresztül reprezentatív célra használja fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Homály fedi a földművelő kilétét

Fertőd - Egyelőre ismeretlen az a földművelő, aki mások tulajdonában álló telkeket vet be… Tovább olvasom