Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Megvannak a GYSEV új vezérei

A GYSEV Zrt. közgyűlése Kövesdi Szilárdot bízta meg a vezérigazgatói teendők ellátásával. A cég általános vezérigazgató-helyettese Skála János lett.

Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójaként folytatja pályafutását, ugyanakkor továbbra is a GYSEV elnöke marad.

„Több éves MÁV-os és csaknem két esztendős GYSEV-es tapasztalattal elmondhatom, hogy mindkét vasúttársaság életébe beleláttam, ismerem mindkét cég felépítését, működését. A következő hónapokban az is kiderül, hogy két hazai vasút miként tud az eddiginél szorosabban együttműködni. Meglátásom szerint ez az együttműködés is segíthet a költséghatékonyság növelésében, és pozitívumokat hozhat az utazóközönségnek. Így pedig együtt mozdíthatjuk előre a közösségi közlekedés ügyét" – mondta Dávid Ilona a MÁV elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke, a vasúttársaság szerdai közgyűlése után.

Távozik a GYSEV-től Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes, valamint Pál László stratégiai műszaki fejlesztés vezető.

A közgyűlésen Dr. Gerhard H. Gürtlich, a tulajdonos osztrák állam nevében megköszönte Dávid Ilona és a menedzsment eddigi sikeres munkásságát, méltatta a cég eredményességét.

A GYSEV Zrt. közgyűlésének döntése értelmében Kövesdi Szilárd lett a vasúttársaság megbízott vezérigazgatója.

- Megbízott vezérigazgatóként határozott célom a folytonosság: hogy az eddigi irányba haladjon a GYSEV. Úgy gondolom, ez lehet a garancia arra, hogy a cég a mostani sikereket folytathassa. Külön figyelmet szentelünk a már megkezdett és a tervezett fejlesztéseknek, projekteknek. Emellett az is fontos, hogy gyümölcsöző együttműködés alakuljon ki a két vasúttársaság, a MÁV és a GYSEV között – közölte a kinevezése kapcsán Kövesdi Szilárd.

A GYSEV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi tisztségét Skála János, az eddigi Társasági Pénzügyek, és Vállalati Stratégia vezető látja el.

„Sikeres pályázatokkal továbbra is szeretnénk kihasználni az uniós források által kínált lehetőségeket. Így megtarthatjuk azt a fejlődési pályát, amely továbbra is biztos munkahelyet nyújt a GYSEV-nél dolgozó, több mint 2000 embernek" – mondta Skála János.

Olvasóink írták

  • 2. Kuvasz 2012. május 24. 16:18
    „Gratulálok az új vezetésnek és sok sikert kívánok!”
  • 1. nága 2012. május 23. 21:56
    „Csak remélni lehet, hogy a nagyobb testvér nem kebelezi be a kisebbet, amelyik azonban lényegesen jobb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezt láthatjuk majd a Petőfi-színházban

Elkészült a 2012/13-as évad műsorterve. Ezen darabokat láthatjuk majd a Petőfi-színházban. Tovább olvasom