Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Megválasztották Hegykő borait

Idén a soproni Szalay István Soproni Kékfrankosa és a soproni Vincellér-ház chardonnay-je lett a győztes.

Hegykőn Szent Orbán napjához közeledve – amely a néphagyomány szerint az utolsó fagyosszent és egyben a nyár kezdetét is jelzi – borversenyt rendeztek, hogy megválasszák a község vörös- és fehérborát.

– A Soproni Történelmi Borvidék termelői részére meghirdetett, s a Bormarketingműhely Kht. közreműködésével lezajlott borversenyre huszonkét mintával neveztek a termelők – tudtuk meg Szigethi Istvántól, a falu polgármesterétől. – A szakmai zsűri elnöke Molnár Tibor volt, a borvidék hegyközségek tanácsának elnöke, s részt vett a testület munkájában a móri borlovagrend nagymestere, Tálos Tamás is. A zsűri végül három fehér- és négy vörösbort ajánlott a hegykői idegenforgalmi vállalkozások, civil szervezetek és az önkormányzat delegáltjai alkotta társadalmi döntőbizottság elé.

Hegykő község fehérbora 2007-ben a Vincellér-ház 2005-ös évjáratú Soproni Chardonnay-je, Hegykő község vörösbora Szalay István 2004-es évjáratú Soproni Kékfrankosa lett. Az ezer-ezer palack bor az önkormányzat reprezentációs céljait éppúgy fogja szolgálni, mint a falu idegenforgalmát, ugyanis a szépen felcímkézett flaskákat a hegykői üzletekben és a vendéglátóhelyeken is árusítják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók keveslik a parkolókat

A kivitelezők csütörtökön fejezik be az első szakasz aszfaltozását a Deák tér mindkét oldalán, a Csatkai utcától a Gyóni Géza utcáig, illetve a Batsányi utcáig. Közben épül a park infrastruktúrája, ezt követi a növények ültetése. Tovább olvasom