Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megújult a Széchenyi utcai temető

Pereszteg - Megújul a peresztegi Széchenyi utcai temető halottasháza, felújították a járdát és a tűzoltószertár tetőszerkezetét. Folytatódik a lakópark közművesítése, 18 telek vevőre vár.
Kisebb-nagyobb fejlesztések mentek végbe Peresztegen az önkormányzat költségvetéséből és különböző pályázati forrásokból. – A „peresztegi" temetőhöz immár új járda vezet – számolt be a Kisalföldnek Práznek József polgármester, aki hozzátette, a közel 2,5 millió forintos felújítás tisztán önkormányzati forrásból valósult meg. – A másik, Széchenyi utcai temetőben pedig a halottak napjára már elkészült a sírkert halottasháza 3,2 millió forintból. Az épület nyílászáróit kicserélték és külső-belső tatarozást végeztek. Erre a település 1,73 millió forintot nyert pályázaton.

Práznek József hozzátette, megújult a település önkéntes tűzoltó-egyesülete, pályázaton összesen 290 ezer forintot nyert a tűzoltószertár felújítására. Az önkormányzat ehhez további forrást biztosított, így több mint egymillió forintból történik az épület felújítása. – Folytatódik a 46 telket magában foglaló keleti lakópark közművesítése, reményeink szerint április végére be is fejeződik – folytatta a polgármester. Az önkormányzat erre 43 millió forintot különített el.

– Eddig 28 telek talált gazdára, tizennyolcat pedig kedvezményes áron, négyzetméterenként háromezer forintért árulnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon túli bírságok

Az utóbbi időben több hír, internetes fórum is foglalkozott azzal, hogy Ausztriában csúnyán… Tovább olvasom