Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Megújult a szabadtéri színház Szentmargitbányán

Szentmargitbánya - Kilencmillió euróból (2,2 milliárd forint) újult meg a szentmargitbányai (St. Margarethen) kőfejtő szabadtéri színháza. Idén a Traviatát játsszák, összesen 220 ezer nézőre számítanak.
Idén a Traviata dallamai csendülnek fel

A kőfejtő tulajdonosa, az Esterházy Vállalkozások 2006-ban döntött a szabadtéri színház átépítéséről. Dr. Stefan Ottrubaytól, a vállalkozás vezérigazgatójától megtudtuk, az elmúlt két évben mintegy kilencmillió
eurót (2,2 milliárd forint) fordítottak az átfogó beruházásra. Az építési munkálatok első fázisában megújult a fogadóépület, az egészségügyi blokk, büfék létesültek a közönség és a VIP-vendégek részére, valamint megszépültek a művészek öltözői is.

Az alapítvány célja az volt, hogy a nézők és a fellépő művészek számára is a legkorszerűbb körülményeket teremtsék meg. Mindezt úgy, hogy közben a világörökség részét képező kőfejtő egyediségét megőrizzék. Az ünnepi játékok idei nyitányára a beruházás második fázisa is elkészült. A bejárattól a nézőtérig 330 méter hosszú, akadálymentesített, szerpentines rámpát építettek ki a rézsűk mentén. Mindehhez természetes anyagokat használtak, utalva a kőfejtő múltjára. Az átalakítással kapcsolatos tervek alapgondolata az volt, hogy maga a helyszín, a benne rejlő finom részletekkel, az eddigieknél erőteljesebben épüljön be a darabokba.

A bejárattól 330 méter hosszú, akadálymentesített, szerpentines rámpát építettek ki a nézőtérig.
A bejárattól 330 méter hosszú, akadálymentesített, szerpentines rámpát építettek ki a nézőtérig.A gyerekek számára elkészült egy külön 1500 férőhelyes nézőterű színpad.

A legfiatalabb operabarátok idén a Max és Móric című darabot nézhetik meg. Ez a színpad egyébként nemcsak opera-előadásokra, hanem koncertekre és más előadásokra is alkalmas.

A szentmargitbányai ünnepi játékokat idén Elina Garanca gálaestjével nyitották meg, s egyben felavatták az újonnan elkészült létesítményeket. Nyáron – július 9-től augusztus 24-ig – a Traviata dallamai csendülnek fel az operaszínpadon. Verdi darabjának középpontjában egy párizsi kurtizánlány, Violetta története áll. Az előadásokra már most elfogyott a jegyek 86 százaléka. A nézőtér befogadóképessége 5500, a 38 opera-előadáson összességében 150–180 ezer nézővel számolnak a szervezők.

Emellett egyéb koncertek is lesznek, így a teljes szezonban valószínűleg eléri a 220 ezret a látogatók száma. A fesztiválidény augusztus 29-én
Paulo Conte énekes poézissel és melankóliával átitatott dzsesszkoncertjével zárul. (A programokról és a jegyvásárlásról bővebb információ a www.st-margarethen.at internetes oldalon található.)

Olvasóink írták

 • 4. c1 2008. június 23. 18:11
  „1;3
  Most ez kell? Voltál Ausztriába? Biztos, de ami OK volt az nálad feledésbe merült?
  Különben nem vagyok "sogor".”
 • 3. scarbatia 2008. június 21. 14:20
  „mikimaci!
  Nem kellett volna Sopronba költöznöd. Mindenki jobban járt volna”
 • 2. mikimaci 2008. június 20. 22:57
  „miért ne írjanak ??
  st. margarethen 15 km van sopronból és sok soproni is odajár operába nyáron.
  a SÜH pedig egy unalmas, semmi-arcú, monotón rendezvény ami senkit már nem érdekel !!! ha azt a pénzt, amelyet a tűzijátékokra költenek, a program színvonalába befektetnének, akkor a kisalföld biztosan egy oldal tudná írni róla. de néptánc, edvin marton, bor-utca, vásár a téren??....semmi új, semmi extra....
  hajrá sopron? hát nem.”
 • 1. scarbantia 2008. június 20. 20:36
  „Kedves Kisalföld!

  Oda jutottunk, hogy Önök nagyobb terjedelmű cikket írnak Szentmargitbányai szinházról mint a Soproni Ünnepi Hetekről

  Hajrá Ausztria???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleges a VOLT Fesztivál programja

Sopron - 250 zenekarral és előadóval, számtalan kapcsolódó rendezvénnyel startol július 2-án a VOLT… Tovább olvasom