Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Megújult a Soproni Gyógyközpont műtőblokkja

Az első műtétet január 19-re tervezik Soproni Gyógyközpont megújult műtőblokkjában, amelyet mintegy 320 millió forintból korszerűsítettek.
    
    Molnár Ágnes (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő pénteken,  a felújított műtéti tömb sajtóbejárásán elmondta, a magyar kormány  elkötelezett abban, hogy fejlődjön a hazai egészségügy, javuljon a  lakosság egészségügyi állapota, növekedjen a gyógyulási esély és egy  népegészségügyi szolgáltató rendszert hozzon létre.

A korábbi európai uniós pénzügyi ciklusban 400 milliárd forint fejlesztési forrást használtak fel a kórházak, amelyek egy része már befejeződött, másik része most van folyamatban - tette hozzá.

A kormánypárti politikus példaként említette a Soproni Gyógyközpontot, ahol 2013-ban mintegy 7 milliárd forintos fejlesztési program indult. Ennek részeként újították fel a Győri úti telephelyen lévő központi műtőblokkot.

Molnár Ágnes hozzátette,  hogy a felújítás ideje alatt zavartalan volt a kórház működése, a  nagyobb műtéteket a sebészeti és urológiai osztályok műtőiben  végezték.   

Farkas Andrea projektmenedzser elmondta, hogy az ezer  négyzetméter alapterületű műtőblokkban négy műtőt és a hozzájuk  tartozó kiszolgáló egységek burkolatát, elektromos és elektronikai  hálózatát újították fel, szenzoros csaptelepeket építettek be. A  padlót és a falburkolatokat antibakteriális védőréteggel vonták be.  A felújítás 120 millió forintba került.   

További 200 millió forintból új orvos-diagnosztikai eszközöket  szereltek be, köztük egy olyan digitális képnézőt, amelyen műtét  közben is lekérhetőek a betegek korábbi és jelenlegi adatai,  röntgen- és MR-felvételei, illetve kicserélték a műtőasztalokat és a betegátemelőket.   

A kórház központi műtőblokkja 1994-ben épült. A felújítás 2014  decemberében kezdődött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh - A Fidesz számára Sopron nem is létezik

Mi soproniak még csak tiltakozni sem tudunk az útdíj ellen, hiszen olyan utunk sincs, amiért fizetni… Tovább olvasom