Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Megújult a Printz-pihenő Sopronban

Az önkormányzat, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Soproni Városszépítő Egyesület együttműködésvel újabb megújult pihenőhelyeket avattak.
A Lövér körúton megszépült a Printz-pihenő és a közelében lévő Heimler-emlékhely. A parkerdőnek ezen részében huszonnyolc pad is szolgálja a megpihenni vágyó sétálókat.

– Az önkormányzat a kezelésében lévő erdőket már korábban átadta a Taeg Zrt.-nek, együttműködésünk azóta újabb látványos elemekkel bővült. Ilyen volt a zenepavilon felújítása, most pedig a pihenőhelyek rendbe hozása – fogalmazott az átadón dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója. Simon István alpolgármester is üdvözölte a beruházást, kiemelve, hogy a soproni erdők mindig is a város egyik fő vonzerejét jelentették.

Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke pedig azokról szólt, akiknek nevét őrzik az erdei pihenők.

Printz Ferenc 1901-től volt Sopron polgármestere, emellett több egyesületben vállalt munkát. Nagy szerepe volt abban, hogy a Deák tér parkká vált, a belvárost fásíttatta, turistautakat alakíttatott ki az erdőben.

Az idén 145 éves városszépítő egyesület közgyűlése 1914-ben választotta meg díszelnökének.

Heimler Károly ugyancsak a városszépítők elnöke volt, emellett Sopron rendőrfőkapitánya, a Soproni Szemle alapítója. Nevéhez fűződik több pihenő létesítése is a parkerdőben és ő indította el például a Virágos Sopron mozgalmat is. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár Zoltán - Összetartó várost szeretne Fertődön

Tősgyökeres lokálpatrióta és tapasztalt képviselő Bognár Zoltán, Fertőd új polgármes-
tere. Tovább olvasom