Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Megújult a NAV soproni ügyfélszolgálata

A soproni ügyfélszolgálat átalakítására, korszerűsítésére az évről-évre folyamatosan növekvő ügyfélforgalom miatt volt szükség.

A most befejeződött átalakítás eredményeként az ügyfélfogadó rész területe hetven százalékkal, a váró területe pedig nyolcvannal lett nagyobb. Fontos szempont volt, hogy egy korszerű, igényes megjelenésű, technikailag jól felszerelt helyen fogadhassák az ügyfeleket.

A tervezést és kivitelezést követően az elhasználódott berendezési tárgyakat korszerűbbre cserélték és az ügyfelek igényeit szem előtt tartva gyermeksarkot alakítottak ki.

Az ügyfélfogadás számítástechnikai kiszolgálásához négy új számítógépet és kettő multifunkcionális nyomtatót telepítettek.

Az átalakítás teljes költsége mintegy 7,5 millió forint volt, ami tartalmazza az építészeti-szakipari átalakítást és járulékos költségeit, valamint az új bútorok, számítástechnikai eszközök és irodatechnikai eszközök beszerzését.

2012-ben a megye teljes ügyfélforgalma a három legnagyobb ügyfélszolgálati irodában (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) 151 ezer fő volt, ebből 47.477 adózó intézte adóügyeit a soproni ügyfélszolgálaton, vagyis a megye ügyfélforgalmának a 31,4 százalékát a soproni iroda bonyolította le.

Az ügyfelek száma Sopron lakosságának 77 százalékát tenné ki. Ebben az évben hat százalékkal emelkedett az ügyfélforgalom.

Ennek oka, hogy jelentősen nőtt azoknak a más megyei illetőségű magánszemélyeknek a száma, akik Ausztriába járnak dolgozni, de ideiglenesen Sopronban laknak és itt intézik adóügyeiket is.

Idén, a legnagyobb forgalom a személyijövedelemadó-bevallási határidő előtt pár nappal, május 13-án volt, amikor egy nap alatt 507 ügyfél jelent meg a soproni NAV-nál.

2013-ban az eddigi adatok alapján az átlagos várakozási idő 3.55 perc, az átlagos ügyintézési idő 6.55 perc.

A soproni ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársak látják el - hetente egy-egy alkalommal - a kapuvári és a csornai ügyfélszolgálatot is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bödőcs Tibor Sopronban: böllérbalett - fotók

Bödőcs Tiborral nevetett a közönség a soproni Liszt-központban csütörtökön este. Tovább olvasom