Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Megújult a mikrotérségi központ Fertőszentmiklóson

A térség legkorszerűbb oktatási intézményét adták át Fertőszentmiklóson, ahol a falak mellett az oktatás színvonala is megújult.

Fertőszentmiklós önkormányzata pályázaton uniós támogatásban részesült, így megvalósulhatott a mikrotérségi központi feladatokat ellátó általános iskola komplex fejlesztési programja. A 198 millió forintos támogatást az önkormányzat 216 millió forinttal egészítette ki. Horváth Tibor polgármester elmondta, hosszú évek takarékoskodása kellett ehhez.

A Fertőszentmiklóson tanuló gyermekek örömmel vették birtokba a megújult iskolát. Fotó: Magasi
A Fertőszentmiklóson tanuló gyermekek örömmel vették birtokba a megújult iskolát. Fotó: Magasi

Teljesen megújult a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola alsó és felső tagozata, liftek beépítésével immár mindkét épület akadálymentesen használható. Az új padlózattal rendelkező tornacsarnokban helyet kapott lelátó, tanmedence és edzőterem is. Az iskolai konyha és az étkező önálló fűtést kapott, új parkolókat is kialakítottak. A fejlesztőpedagógiai eszközök beszerzésével az oktatás minősége is javult. Az intézményben új tanulásszervezési eljárásokat és modern pedagógiai módszereket is bevezettek.

Az átadóünnepségen ott volt a iskola apraja-nagyja, akik műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek. Horváth Tibor polgármester úgy fogalmazott, a fejlesztések nem értek véget, hiszen mindig a lehető legkorszerűbb feltételeket kívánják biztosítani a városban tanulóknak. A bensőséges iskolaavatón jelen volt Halász János államtitkár és Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prof. dr. Székely Csaba lett a tanács elnöke

Az Agrárgazdasági Tanács elnökévé választották prof. dr. Székely Csabát, a Nyugat-magyarországi… Tovább olvasom