Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Megújul sportcentrum tetőszerkezete

Harmincmillió forintból újul meg az MKB Aréna Sopron tetőszerkezete. Az üzemeltető tízmillió forinttal járul hozzá.
Harmincmillió forintból újul meg az MKB Aréna Sopron tetőszerkezete. Az üzemeltető Raabersport Kft. az MKB Bank szponzori közreműködésével tízmillió forinttal járul hozzá a munkálatokhoz. Az önkormányzat készfizető kezességet vállal a fennálló húszmillió forintos hitelhez.

Már az MKB Aréna Sopron nyugati oldalának egyharmadán is elkészült az új tetőszerkezet. A munkálatok összesen harmincmillió forintos beruházásból valósulnak meg. – November elején kezdődött a felújítás, mely előreláthatólag a hét végére fejeződik be – mondta el lapunk érdeklődésére Török Zoltán, az üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója. – A teljes költség harmincmillió forint. Ebből tízmilliót a névadó MKB Bank szponzori közreműködésével biztosítunk, a fennálló húszmillió forintot hitelből fedezzük, melyre a soproni önkormányzat készfizető kezességet vállalt.

A tetőszerkezet kivitelezését a soproni Graviterm Kft. végzi. Török Zoltán elmondta, az új borítást a jelenleg meglévő palaszerkezet fölé helyezik el, tehát a mostani felületet nem kell lebontani. – A tetőgerincre kerül új héjazat gyanánt az új-zélandi, úgynevezett Decrabond-technológiával készült formanyomott fémlemez. Ennek jellegzetessége, hogy pillekönnyű, négyzetméterenként mindössze hat kilogrammot nyom, ezen kívül kőporral szórt és festett, így esztétikus, alpesi külsőt ad az épületnek. A forgalmazó és a kivitelező ötven év garanciát vállal a szerkezetre.

A tetőszerkezetre elkészülte után reklámfelirat kerül, az azonban, hogy melyik cég reklámja, még nem tisztázott. Legkorábban tavasszal várható döntés az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb kórházi várakozás

Várhatóan növekszik az előjegyzési idő a fekvő- és a járóbeteg-ellátásban 2006-ban a soproni Erzsébet-oktatókórházban, azonban a sürgős esetek továbbra is elsőbbséget élveznek. Az egészségügyi kormányzat Sopront érintő megszorításait főorvosi értekezleten ismertették. Tovább olvasom