Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Megújul az egyetem ifjúsági háza

Nemrégiben megújult a Nyugat-magyarországi Egyetem Ifjúsági Háza. A mintegy 2,5 millió forintos beruházás során kifestették a termeket és az előteret, felcsiszolták és újralakkozták a parkettát...

Korszerűsítették a világítást és új függönyöket kapott a színpad.

Az egyetemi ifjúsági házban a nagyterem, a tükörterem, a társalgó és a mellékhelyiségek felújítása saját forrásból valósult meg nemrégiben. A rekonstrukció már elodázhatatlan volt, hiszen komolyabb összeget nem fordítottak az épületre a közelmúltban.

– A beruházással jelentősen javultak a házban tevékenykedő művészeti csoportok, az Ürmös Táncegyesület és az egyetemi színjátszó csoport munkakörülményei, de a hallgatók számára is kellemesebb a környezet a kulturált kikapcsolódáshoz. Itt ugyanis az egyetemi egyesületek és a bérleti díjat fizető külsős kulturális csoportok próbái mellett a hallgatók számára is tartunk programokat, előadásokat, kisebb koncerteket, hallgatói esteket, a diákság selmeci hagyományokat ápoló összejöveteleit. Nyitott a ház a városlakók előtt is, az egyetemisták közül ha bárki szeretne bemutatkozási lehetőséget kapni, bátran kereshet minket. A pinceklubunk is kedvelt. Az utóbbi időben azért volt egy kis csönd, mert szerettük volna a rekonstrukciót megvalósítani, de most már nagy örömmel fogadjuk a hozzánk betérő vendégeket. Terveink között szerepel, hogy komolyabb produkciókat is bemutatunk, ehhez azonban szeretnénk újjávarázsolni a nézőteret, a termek bútorzatát is. De a további munkálatokhoz még elő kell teremtenünk az anyagi fedezetet – mondta Tóth András, az egyetemi ifjúsági ház vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel némi élénkülést mutatott az ingatlanpiac

Sopron - Mintegy harminc százalékkal esett vissza az ingatlantranzakció, ugyanakkor a közvetítők nem… Tovább olvasom