Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megújul a városi Széchenyi-könyvtár

Megújult környezetben várja ismét az olvasókat a helytörténeti gyűjtemény a soproni könyvtárban.
SMS
Megszűnt a helytörténet a soproni könyvtárban? A helyén mi van? Remélem nem óriásiroda új, »szerény« bútorokkal? A bánfalvi fiókra meg nem lesz keret?
– Megújult környezetben, mától ismét várja az olvasókat a helytörténeti gyűjtemény a könyvtár B-épületében – mondta el Orbánné Kalmár Judit könyvtárigazgató. – Az eddig nagyrészt az olvasóktól elzártan, szekrényekben tárolt helytörténeti anyagot az új helyen egy kutatószobával kibővítve nyitjuk meg, hogy mostantól könnyebben hozzá lehessen férni. Az átalakítás révén régi vágyunk is megvalósulhatott, itt kapott helyet a Széchenyi-töredék és számos muzeális kötet.

Az igazgatónő kiemelte, hogy a korábbi balesetveszélyes szekrényeket az új helyen az idősek számára is elérhető alacsony polcok váltják fel. – A könyvtár népszerű ingyenes internet-szolgáltatása is új helyet kapott, a könnyebben elérhető főépületben fogadja az olvasókat – sorolta az újdonságokat Orbánné Kalmár Judit, hozzátéve, hogy emellett még idén elkészülnek a könyvtár új tájékoztató feliratai is.

Fontos információ még, hogy megváltozott a könyvtár új központi száma, mostantól az 511-250-es számot kell tárcsázni, a titkárság pedig a 311-377-es telefonszámon érhető el.

A bánfalvi fiókkönyvtár az egyik legjobban felszerelt, internet-hozzáféréssel is rendelkező könyvtár Sopronban, de fejlesztésére továbbra is gondot fordít a városi könyvtár vezetése. A tervek között szerepel a Jereván-lakótelep könyvtári ellátásának megvalósítása is, ami jelenleg nem megoldott.

Adventi ingyenes programok a könyvtárban

December 6-án a könyvtárba is ellátogat a Télapó. 15-én, csütörtökön 18 órakor karácsonyváró hangversenyre hívja látogatóit a Széchenyi-könyvtár soproni zenetanárok és növendékeik közreműködésével. December 20-án délután fél négytől az Ügyes kezek kézműves foglalkozásán karácsonyra készülnek majd kicsik és nagyok, 21-én, szerdán 17 órakor pedig a Habakuk Bábszínház „Diótörő" című előadásával vendégeskedik a városi könyvtárban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karácsonyi halat fogják

Az idén a Fertő tavi halászbokrok a karácsonyt közvetlenül megelőző időszakra tervezték a… Tovább olvasom