Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Megújul a soproni Tóth Antal-iskola

Tovább folytatódik a soproni Tóth Antal-iskola átalakítása, felújítása, komplex akadálymentesítése. A projekt október végén fejeződik be.

A soproni Tóth Antal Nevelési-Oktatási és Módszertani Intézmény diákjainak már három hete nincs tanítás. A tavaly novemberben kezdődött felújítás eredményeként az iskolai szorgalmi időszakban megújult az épület homlokzata, tetőszerkezete, kijavították a párkányzati díszeket, minden emeleten elkészültek az akadálymentes WC-mosdó helyiségek. Korszerű belső tereket alakítottak ki, és már látható a mozgássérültlift beton- és acélszerkezete.

A korszerűsítés uniós pályázati támogatással és a fenntartó megyei önkormányzat negyvenmillió forintos hozzájárulásával közel 240 millió forintból valósul meg. Az eddigieken túl még számos olyan feladat vár a kivitelezőre, melyeket gyerekek mellett, szorgalmi időben nem lehetett elvégezni. Ezért kellett idén előbb befejezni a tanévet. A gyerekek szombatonként, illetve hosszabb tanítási napokon teljesítették a kötelező óraszámokat.

A kivitelezők a nyári hónapokban a belső elektromos hálózat szerelését, korszerűsítését végzik el, a lépcsőház tűzvédelmi előírásoknak megfelelő kialakításával és a komplex akadálymentesítés hátralévő munkálatainak befejezésével. A pályázati támogatási összeg egy részéből készségfejlesztő eszközökkel is gazdagodik az iskola, melyek segítségével az oktatás még hatékonyabbá válhat. A projekt várhatóan idén október 30-án fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves az MTV Soproni Körzeti Stúdiója

A Nyugat-dunántúli regionális híradókat és magazinokat 2000 júliusa óta sugározzák Sopronból. Tovább olvasom