Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Megújul a műtőblokk a Soproni Gyógyközpontban

Megkezdődött a Soproni Gyógyközpont fejlesztésének következő szakasza.
   
A kivitelezői szerződés megkötésével a sürgősségi területek – a központi műtő és sürgősségi betegellátó osztály – felújítása kezdődhet meg. A kórház központi műtőblokkja 1994-ben épült, azóta változatlan műszaki körülmények között működik. A kivitelezés érinti a központi műtő és az urológiai műtő teljes területének építészeti felújítását, a műtőasztalok, lámpák, betegátemelők cseréjét.

A meglévő analóg röntgenfilm-átvilágító berendezések helyett digitális filmnéző rendszer épül ki, a műtőkben is elérhető lesz a kórház informatikai rendszere, továbbá felújítják a gépészeti erős- és gyengeáramú rendszert is – tájékoztatott a kórház vezetése.

A projekt következő ütemében a sürgősségi betegellátó osztály ellátási és fogadási feltételeinek javítása a cél. Kialakítanak egy új nyolcágyas megfigyelő kórtermet, valamint a mentőbejárat mellett a súlyos betegek azonnali ellátását
biztosító úgynevezett sokktalanítót.

A kórház központi műtőblokkja 1994-ben épült, most megújul.
A kórház központi műtőblokkja 1994-ben épült, most megújul.


Megújul a váró- és az elő- csarnok, megvalósul az automata ajtók cseréje, az adminisztrációs terület bővítése, a személyzeti vizesblokk és tartózkodó kialakítása. Az osztályon áthaladó technológiai és gazdasági forgalom pedig megszűnik.

A kórház pavilonos rendszerében segíti majd a kommunikációt egy új műszaki elem, a csőposta, ami a műtők, a sürgősségi osztály, a labor, valamint a patológiai osztály között biztosítja gyorsan és biztonságosan a diagnosztikai anyagok szállítását.

Az építési munkálatok összköltsége a beépített eszközökkel együtt közel nettó 270 millió forint. A kivitelezői szerződés keretében belsőépítészetileg megújul a Rehabilitációs Intézet és a Balfi Gyógyfürdőkórház betegétkezője, valamint kicserélik a kardiológiai rehabilitációs épület teraszának burkolatát is.

Költségvetés 1,3 milliárd forint: a most induló újabb projekt ennyibe kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Év Honlapja: különdíjas a Sopron Régió

Sopron Régió, a város turisztikai oldala nyerte el "Az Év Honlapja" pályázat különdíját. Tovább olvasom