Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Megtalálták a kést

A Jereván-lakótelepen történt szombati gyilkosság elkövetője után nagy erőkkel nyomoz a rendőrség.
Mint arról korábban beszámoltunk Sopronban egy 35 éves bolti alkalmazott férfit szívtájékra irányzott késszúrással ismeretlenek megöltek, az aznapi bevételt elrabolták. A rendőrség minden apró részletre kiterjedően folytatja a nyomozást.

A Jereván-lakótelepen történt szombati gyilkosság elkövetője után nagy erőkkel nyomoz a rendőrség. A tett helyszínén, a Soproni Horváth József utcai itallerakatban megtalálták azt a kést, amellyel nagy valószínűséggel elkövették a szombati gyilkosságot – tudtuk meg Kiss Imréné alezredestől, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A nyomozók széles körű adategyeztetést folytatnak. Zajlanak a tanúmeghallgatások és újabb tanúkat is keresnek. A rendelkezésükre álló adatokat, információkat folyamatosan értékelik. A rendőrség kéri mindazokat, akik a szombat esti gyilkossággal kapcsolatban bármit láttak-hallottak, gyanús mozgást észleltek vagy ismeretlen gépkocsit láttak, jelentkezzenek a rendőrségen. A bejelentő személye természetesen anonim marad.

1990 óta csak egy tettest nem kaptak el

Mint megtudtuk, Sopronban és környékén 1990 óta a szombati volt a 13. befejezett emberölés. A tetteseket – egy esetet kivéve – sikerült elkapni. Kiss Imréné elmondta még, a megyében ebben az évben egyedül a Soproni Horváth József utcában történt gyilkosság tettese ismeretlen, a többi a helyszínen ismertté vált.

A bíróságon végzik

A gyilkosságok elkövetőinek büntetőperét a megyei bíróságon folytatják le. Dr. Takács Józseftől, a megyei bíróság elnökhelyettesétől megtudtuk: az elmúlt öt év alatt emberölés, illetve annak kísérlete miatt nyolcvannyolc ügy érkezett hozzájuk, ezek túlnyomó része a megyében történt eset. A kiszabott büntetések között a legsúlyosabbra – az életfogytig tartó szabadságvesztésre – is volt példa. Az elmúlt fél évtized során életveszélyt okozó testi sértés miatt további száznégy büntetőperben ítélkeztek.

Gyilkosságok Sopronban és környékén

A Kisalföld archívumában megtaláltuk azokat a tudósításokat, amelyek a gyilkosságokról szólnak. Közülük néhány különösen megdöbbentő volt. A Sas téri emberölés tetteseit – erre utalt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense – mind a mai napig nem sikerült felderíteni. Évekkel korábban a Kazinczy téren eresztettek sorozatot egy pénzváltó fiatalemberbe. Az egyik soproni bárban pedig halálosan megsebesített szerelmespárt találtak. Csapodon nagy felháborodást keltett a kalapácsos gyilkosság. Újkéren néhány esztendeje bottal vertek agyon egy családfőt. A Kurucdombon szerelemféltésből okoztak halálos sebet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablógyilkosság az italboltban

Rablógyilkosság áldozata lett egy 35 éves bolti alkalmazott szombaton késő este a soproni Jereván-lakótelep egyik panelházi garázsából kialakított itallerakatban. A fiatalemberrel az eddigi vizsgálatok szerint egyetlen késszúrás végzett. Az áldozat egy hete üzemeltette az italboltot, "mindössze" százezer forintért kellett meghalnia. A gyilkost nagy erőkkel keresik. Tovább olvasom