Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megszüntették a sebességkorlátozást

Fertőboz - Megszűnt Fertőboz belterületén a sebességkorlátozás, a járművek így újra 50 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek. Az átvezető útra viszont ráférne a felújítás.
Tavaly nyár óta a 7,5 tonnánál nehezebb járművek csak célforgalom vagy elterelés miatt használhatják a Fertő-parti utat. Ezáltal jelentősen csökkent a járműforgalom a településeket átszelő keskeny útszakaszon. Így viszont okafogyottá vált Fertőbozon a 30 kilométer per órás sebességkorlátozás. A közelmúltban le is került a korlátozó tábla, a járművek ismét 50 kilométeres sebességgel közlekedhetnek. A településen élők közül van, aki nem örül a korlátozás feloldásának.

– Évek óta azért küzdöttünk, hogy megszűnjön az átmenő teherforgalom, ez meg is valósult, ennek ellenére az utóbbi időben egyre több kamion jár errefelé – panaszolja Wirth Mária. – A házak falai tovább repednek, mi pedig tehetetlenek vagyunk. Panaszunkkal felkeressük az önkormányzati hivatalt is. Azt kérjük a település vezetőitől, hogy intézkedjenek: a rendőrök tartassák be a súlykorlátozást.

Tóth József Gyula polgármester a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a rendőrség felé már jelezték a kérést.

– Tudjuk, az út aszfaltburkolata rossz állapotban van – folytatta a faluvezető. – A teljes felújítás előtt azonban ki kell javítanunk a szennyvízcsatorna-hálózatot. Az előzetes számítások szerint ennek összege legkevesebb 15 millió forint lenne. Ennyi pénzünk viszont nincs. Most a pályázati lehetőségeket keressük, továbbá egyeztetünk a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt.-vel, a költségek esetleges megosztásáról. A gyorsaság az önkormányzatnak is érdeke, ugyanis így megspórolhatjuk a folyamatos javítás közel ötmillió forintos költségét.

Olvasóink írták

 • 3. Léda55 2008. március 27. 13:22
  „Nagycenken az iskola előtt van 30as korlátozás, nagyon helyesen. Így is minden évben van egy baleset. Azt is jó lenne betartatni.
  Kópházán meg Sopronkövesden az átmenő utakon nem rémlik 30as korlátozás.”
 • 2. Valentin 2008. március 27. 11:16
  „Csak üdvözölni lehet a 30 km-es sebességkorlátozás feloldását,és ezt javasolom máshol is (Nagycenk,Kópháza,S.kövesd,stb.), hiszen az a jó,ha minél hamarabb áthaladnak az autók a községeken.Így kevesebb ideig mérgezik a község levegőjét.”
 • 1. Kop 2008. március 26. 18:51
  „Tehát azért volt eddig 30as korlátozás, mert a rendőrök nem tartatták be a súlykorlátozást? Logikus.... Vajon aki ezt kitalálta, miből gondolta, hogy a sebességkorlátozást majd be fogják tartatni? Komolyan, néha még mindig meglep ez az ország az orbitális hülyeségeivel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reneszánsz kiállítás egyelőre függőben

Sopron - Giczy János festőművész, s a tavalyi érembiennále díjazottjainak kiállítása lesz –… Tovább olvasom