Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megszüntették a nyomozást a Zsanett-ügyben

Sopron–Budapest - Új fordulatot vett a Zsanett-ügy: megszüntette a nyomozást az érintett öt – közte a soproni származású – rendőr ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség.
– Nem lepődtünk meg a fejleményen, több hónapja próbáltuk bebizonyítani: a hölgy előadása nem valós – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Magyar György, az egyik érintett rendőr ügyvédje. – Az ügyészségi határozatot hétfő délelőtt kaptuk kézhez, amely szerint az erőszakos közösülés gyanúsítási eljárást bűncselekmény, míg a vesztegetési eljárást bizonyítottság hiányában megszüntetik. A dokumentum tizenegy oldalon keresztül indokolja, hogy Zsanett vallomását miért nem lehet elfogadni. Ugyanakkor felhívom a figyelmet arra is, ez a határozat nem jogerős, ellene nyolc napon belül panasszal élhetnek. Tehát csatát nyertünk, de háborút nem. Ha lezárul az eljárás, megfontoljuk, milyen jogi lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hogy ellenlépéseket tegyünk. A nőt hamis vád bűntette miatt ültethetjük majd a vádlottak padjára. Nem kizárt, hogy az öt rendőr – akiket az ügy kirobbanása után 30 napra előzetes letartóztatásba helyeztek – személyiségi jogi, kártalanítási és kártérítési pert kezdeményez – zárta dr. Magyar.

Akik a Jereván-lakótelepen korábbról ismerték a Zsanett-ügy soproni származású rendőr gyanúsítottját, mind barátságos fiatalembernek írták le a 24 éves B. G.-t. A férfi a fővárosi rendészeti iskolában végzett, majd Budapesten helyezkedett el, ott teljesít szolgálatot.

Mint ismeretes, a sértett, E. Zsanett állítása szerint május 4-én, Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik jelenlé- tében. A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az iratismertetés ebben az ügyben december 3-án kezdődött meg. Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is.

Dr. Tuza Péter, E. Zsanett jogi képviselője az újabb fejlemény kapcsán bejelentette, hogy a határozat ellen panasszal él a Fővárosi Főügyészségnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális épületet adott át a GYSEV

Sopron - Felavatták a GYSEV Zrt. felújított mozdonyfelvigyázói épületét a soproni vasútállomáson, a… Tovább olvasom