Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Megszűnt az eljárás Nagy Tamás ellen

A részletes vizsgálat megállapította, hogy négy hónappal ezelőtt Nagy Tamás országgyűlési képviselőjelölt ajánlószelvényeinek gyűjtésénél bűncselekmény nem történt .

A megyei rendőrkapitányság egy bejelentés alapján közel négy hónappal ezelőtt vizsgálatot indított Nagy Tamás országgyűlési képviselőjelölt ajánlószelvényeinek gyűjtésével kapcsolatban. A részletes vizsgálat megállapította, hogy a bejelentés semmilyen valóságalapot nem tartalmaz, bűncselekmény nem történt, ezért az eljárás jogerőre emelkedve megszűnt.

˝Felmerül a kérdés, hogy kiknek volt érdeke valótlanságokat állítva a választások előtt negatívan befolyásolni a szavazókat˝ – mondta Nagy Tamás. ˝A bejelentő ellen hitelrontásért, valótlanság állításáért, hamis vádért viszonváddal élhetek. Jogi szakértők szerint többmilliós kártérítési igénnyel fordulhatok a bírósághoz, kedvező elbírálás esetén a megítélt összeget az árvízkárosultak javára ajánlom fel. Az eljárás indításáról szóló döntésemet a fentieket mérlegelve a következő hetekben hozom meg.˝

Március végén egy feljelentés alapján indult nyomozás, mivel a gyanú szerint halottak nevében adtak le ajánlószelvényeket. A rendőrség sem akkor, sem azóta nem nevezte meg, melyik párt jelöltjéhez kötődik az ügy, de a választási szervek nyilvános adatbázisa, valamint a beadvány MTI-hez is eljutott szövege szerint a munkáspárti Belovitz Károly volt az ügy érintettje. Ebben az ügyben – mivel nem találtak elkövetőt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint felfüggesztették az eljárást. (mti)

Olvasóink írták

 • 20. SzImike 2010. július 19. 17:12
  „19. Bbert

  Én egyik ismerősömmel sem szégyellem magam az utcán, még akkor sem, ha nem egy álláspontot képviselünk, pedig én vagyok az, akinek valóban sok ismerőse van a városban, ilyen is, olyan is. Azt hiszem arra pedig büszke lehetek, hogy merem vállalni a nevem, bárhol és bármikor. Ön meri vállalni?
  Mindenesetre köszönöm Önnek számomra magasztaló szavait.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre”
 • 19. Bbert 2010. július 19. 15:11
  „17. SzImike: "Jómagam már ehhez az MDF-hez, nem tudtam adni sem a nevem, sem az arcom."
  Erről szóltam a 15. alatt. Ezért beszélgetek nyugodtan és örülök SzImike nevű ismerősömnek, ha találkozunk, és nem szégyellem, hogy vele látnak a soproniak, és ezért (is) tartom tiszteletreméltónak, ellentétben Oszvalddal... Sajnálom.”
 • 18. ggg 2010. július 19. 11:48
  „oszvald.ferenc
  sajnálatos, hogy nem ismeri a magyar szólások, közmondások jelentését. cinizmusa jellemző az mdf nevű konzervatív-szocialista-keresztény-liberális klubra...
  a moderátor meg annyit, h oszvald írásaiból is ki lehetne csipegetni a személyeskedést...”
 • 17. SzImike 2010. július 18. 20:28
  „16. LAZA

  Logikus az érvelése!
  Személyesen ismerem a helyi MDF tagokat és nem haza akarok beszélni, de rendes emberekről van szó. Amit mondanak az az ő véleményük és bizonyos területeken - mivel szakmájukba vág - komoly érvelésük van. Persze ezt nem kötelező elfogadni. Ez nem jelenti azt, hogy ami FIDESZ, MSZP, esetleg más szervezet, az nem jó! Mindenki tesz jót és rosszat, de nem csak a rosszat kell elmondani. Nagy Tamás képviselő úr mindig úgy szavazott az önkormányzatban, hogy az jó legyen a városnak és az itt lakóknak. Mindegy, hogy az kinek a javaslata volt. Ha probléma volt, rá világított és pont ezért nem szeretik, mert ő kimondja, ha kell. A másik, hogy véleményem szerint olyan mint bal és jobb, konkrétan már nem létezik. A FIDESZ is hoz olyan döntéseket, ígér olyanokat, amik inkább egy balos pártra lenne jellemző, de ettől még nem biztos, hogy balos.
  Jómagam már ehhez az MDF-hez, nem tudtam adni sem a nevem, sem az arcom. De ez én vagyok.

  Szakonyi Imre”
 • 16. LAZA 2010. július 18. 11:59
  „15.
  Nem tudom.....
  Számomra Oszvald úr érvelése(akit én nem ismerek)teljesen logikus.Sőt tisztességes!
  Mennyivel lennének különbek az un.nagy sátorverők?
  Tevékeny szerepeket vállaltak a rendszerváltás elbaltázásában aztán amikor már égett a ház akkor szép sorjában áttelepedtek a feltőrekvő addig liberális elveket valló Fideszbe!
  Tették ezt úgy,hogy az egyik lábukat azért otthagyták a küszöbön és azt is csak azért,hogy tovább pusztíthassák azt a pártot akinek karíerjük beindulását köszönhetik.
  Aztán Oszvald úr és a még megmaradt MDF-hez hü tagok most mi a bánatos fenéért maradtak?
  A pénzért a hatalomért?
  Azért biztosan nem !
  Mert azt most a Fidesz és a hozzájuk hű pártkatonák birtokolják!Elnézést de én igy látom és soha nem voltam MDF-es tag.”
 • 15. Bbert 2010. július 17. 20:40
  „"Én mai napig MDF-es vagyok, és sok barátommal ellentétben azért nem léptem ki, mert úgy gondoltam: így nem lehet befejezni. Mert be lehet fejezni, csak így nem." Kedves Oszvald Úr! Ez nagyon hasonlít a valamikori és magukat átmenteni akaró komcsiknak arra a mai, és utólag kitalált érvelésére, hogy azért léptek be az MSZMP-be anno, hogy belülről bomlasszák a pártot. Önt, többekkel együtt én is értelmes embernek hiszem/hittem, ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy hogyan vállal közösséget a jelenlegi MDF-el. Nem hiszem el, hogy nem látja a TÉNYEKET. Akkor meg mi tartja ott ötöd-, vagy huszadhegedűsnek? Ne válaszoljon, mert az az igazság, hogy ezek után nem vagyok kíváncsi a véleményére. Ismerem Önt, de bevallom, szintén másokhoz hasonlóan, igyekszem Önt elkerülni.”
 • 14. LAZA 2010. július 17. 19:15
  „13.
  Most már tényleg jó lenne tudni,hogy mely pártok képviselik a bal és mely pártok a jobb oldali értékeket?
  Meg egyáltalán mit is jelentenek ezek a kifejezések.
  A Fidesz nyilvánvalóan baloldali programmal 2/3-al nyert ugyan akkor a soraikban legtöbb milliárdost felsorakoztató állítólagos baloldali-neoliberális pártok óriásit buktak!
  Az iráshoz:
  A mindig az kiabál a legjobban akinek a háza ég! A mondás a fideszre és a hozzájuk közel álló médiákra vonatkozik leginkább!
  Kubatov óta tudjuk,hogy igazából az ilyen ügyekben kik is voltak a hunyók.
  Úgy hogy jó lenne kicsit szerényebben vagdalkozni!”
 • 13. Orfeusz 2010. július 17. 09:06
  „fido: Sározás? Mocskolódás? A TÉNYEK A LÉNYEG! Az alvilágba az MDF vitte le önmagát. Igazságszolgáltatás? Meglesz azoknál, akik erre rászolgáltak. Ld. Szilvásy&Herényi&Laborcz&Dávid gyanúsítottak, nomeg Hagyó, Hunwald, Zuschlag stb. Kedves Oszvald Ferenc! Antal Józsefet az MDF meg sem említheti! Minden hivatkozási jogot elvesztettek! Be kell fejezni, mert Bíró, Antall , Lezsák után egy Makay nem lehet az MDF elnöke, mármint egy ilyen nevű alakulat nevében - ha a lelkiismerete megengedi - hókuszpókuszolhat, de ez összeegyeztethetetlen a rendszerváltó párt emlékével. Ne hasonlítsuk össze a FIDESZ liberalizmusát a megsemmisült kisgazdákkal - "hála" torgyánnak - vagy a Giczi féle KDNP-vel. Ezek el is tüntek a mocsárban, az Szdsz-szel és az MDF-fel. Gyermeteg Jobbik? Kell egy radikális párt is, majd "felnőnek" a feladatokhoz. Kedves Oszvald Ferenc! Önnek a jó oldalon van a helye, köéleti emberként ott tud tenni. Nem kell a N. T-féle akolban maradnia. Látja, írja, nem tudja hová tart az MDF .... Ahová az FKGP, az SZDSZ már elért ...”
 • 12. oszvald.ferenc 2010. július 17. 01:13
  „Kedves Orfeusz,
  1. nem gondolja komolyan, hogy a jobboldal visszafogadja ezt a társaságot!? Ez a jobboldal befogadott egy liberális fideszt, egy giczis kdnp-t, idióta kisgazdákat, gyermeteg jobbikot, borzalmas mdf-et. Szerintem ennek a jobboldalnak csak szlogen kell, meg nagyhangú kommunistázás, néha egy kis nemzeti szín. Ezt - jobboldaliként - nagyon szomorúan írom.
  2.Mik az MDF számára az eredeti értékek? A pártütés, az árulás, a szociszdsz-es mutyi, Gyurcsányiék és Bajnai kiszolgálása a parlamenti szavazásokon, a zsákmány??? Mi szükség van ilyen hangra, kedves Orfeusz! Ön is tudja, hogy Antall miniszterelnök szellemiségére gondoltam, akkor miért kell ezt csinálni? Jó a hangadás, hangulatkeltés, esetleg tetszik a szociszdsz.-es mutyi kifejezés? Nem minősítem. Én mai napig MDF-es vagyok, és sok barátommal ellentétben azért nem léptem ki, mert úgy gondoltam: így nem lehet befejezni. Mert be lehet fejezni, csak így nem.
  3. Talán hallott már az "átföstjük magunkat" a civil szférába akcióról .....persze hogy hallottam, sőt magam is benne vagyok, el is mondom miért: mert egyelőre - a szavakon túl - nem látom, merre tart az MDF, és amíg ezt nem látom, addig nincs miről beszélni. És mielőtt még az a vád érne, hogy levitézlett politikus akar új bőrbe bújni :Ad.1 sosem voltam politikus. Ad.2 Még mindig tisztességesebbnek tartom azt, hogy saját erőből új kezdeményezéseket hozunk létre, mint beállni egy másik párt első soraiba. És el lehet gondolkodni, hogy melyik mentalitás a megélhetési politikusé. Maradok tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 11. fido 2010. július 16. 23:08
  „Orfeusz!
  Ugye tudja, hogy aki sároz, az maga is sáros lesz.
  Vissza kéne menni az alvilágba, ott van a helye a mocskolódásnak.
  Remélem itt a földön utoléri az igazságszolgáltatás”
 • 10. Orfeusz 2010. július 16. 22:23
  „9. Az MDF vissza akar térni az eredeti értékekhez.... Ez a hónap legjobb vicce. Makayval az élen most a régi garnitúra visszatérne az "eredtei értékekhez"?! Mik az MDF számára az eredeti értékek? A pártütés, az árulás, a szociszdsz-es mutyi, Gyurcsányiék és Bajnai kiszolgálása a parlamenti szavazásokon, a zsákmány??? Maga egy értelmes ember Oszvald úr, nem gondolja komolyan, hogy a jobboldal visszafogadja ezt a társaságot!? Jó lenne egy kis képviselőség N. T-nak??? Kivel szövetségben ??? Ide egy kicsit, oda egy kicsit, hátha valahová befogadják? Tán az MSZP/SZADI-val kéz a kézben akar az "eredeti értékekhez" visszatérni? Sajna jobboldalon ő már nem tárgyalóképes! Eredeti értékekkel vagy anélkül sem.Nincsen sehol szükség a ma már 1 % alatt mért MDF-re és a garnitúrájára. Talán hallott már az "átföstjük magunkat" a civil szférába akcióról .....”
 • 9. oszvald.ferenc 2010. július 16. 21:27
  „Kedves Bbert, valaki azért csak odaszúrta azt az mti hírt a cikk végére, nem? Nem én röhögtetem magam, hanem az, aki így ír...
  Kedves Orfeusz, most meg mi baja az MDF-fel? Nem hallotta, hogy az új vezetés vissza akar térni az eredeti értékekhez? Most ez a baj?
  Kedves ggg, bal kezet csak jobb kézzel lehet mosni..és viszont. Szomorú, nem?
  A többieknek: aki egy spanglit elszív, az elszív többet is és idő előtt távozik az elíziumi vadászmezőkre. A korrupt politikusok sosem fognak kikopni, de nehogy azt higgye már valaki, hogy ebben Nagy Tamás élenjáró lenne: én magam közel 100 kopogtatót vittem (és leadás után odaadottakat, kb. 30-at még meg is semmisítettem), szerintem simán összejött neki az 1000, nem volt rászorulva vásárlásra.
  Tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 8. ggg 2010. július 16. 09:32
  „kéz kezet mos...”
 • 7. Orfeusz 2010. július 16. 08:51
  „Korunk hőse: N. T. "politikus", az MDF ex elnökjelöltje .......... Remélhetőleg október 3-án nemcsak az MDF elnevezést, de őt magát is elfelejthetjük.....”
 • 6. SzImike 2010. július 16. 06:47
  „szerintem nincs akkora befolyása, hogy egy ilyen ügyet elsimíttasson”
 • 5. tibiveldogozom 2010. július 15. 22:35
  „ez a már 2 lábon is járo antipatika megint meguszta.mikorra kopnak már ki a hasonszörü korrupt képmutatok?”
 • 4. igazszó 2010. július 15. 22:18
  „Korrupt banda!”
 • 3. Spectrasoul 2010. július 15. 21:43
  „ezek mindent megúsznak, aki meg egy spanglit elszív az meg dögöljön meg mi...?”
 • 2. Bbert 2010. július 15. 19:41
  „Mit korrigáljon az újságíró? Egy átvett MTI-hírt? És melyik újságíró? Ne röhögtesse magát... Az MTI hírt el kellene végig olvasni.”
 • 1. oszvald.ferenc 2010. július 15. 15:54
  „Kedves újságíró,
  "Március végén egy feljelentés alapján indult nyomozás, mivel a gyanú szerint halottak nevében adtak le ajánlószelvényeket" - fenti mondat önmagában ugyan igaz, de ezen cikkel összefüggésben félreértésre adhat okot. Ugyanis a halottak nevében leadott kopogtatócédulák nem az MDF hanem a Munkáspárt kapcsán merültek fel. Jelen cikkből viszont úgy tűnik, mintha ez az MDF-hez köthető trükközés lett volna. Kérem, korrigálja a cikket.
  Tisztelettel: Oszvald Ferenc”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félárú belépők a hőségriadó alatt

A soproni fürdőkbe vasárnapig, illetve addig, amíg tart a harmadfokú hőségriadó, bárki féláron vásárolhat belépőt. Tovább olvasom