Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Megszűnt a titkári poszt

Fertő-part - A világörökségi tanács irodája a fertődi Esterházy-kastélyba költözik a jövő év elejétől. Emellett megszűnik a titkári poszt.
Ülésezett pénteken a Fertő-táj Világörökség Egyesület tanácsa. A részt vevő Fertő-parti települések polgármesterei első napirendi pontként a pályázati lehetőségekről hallgattak előadást. A két hét múlva sorra kerülő tanácskozáson fogadhatják el a világörökség turisztikai fejlesztéséről szóló koncepciót.

– A jogszabályi változás következtében a tagtelepüléseknek társulást kell létrehozniuk annak érdekében, hogy tovább működhessen a tervtanács – tájékozatta lapunkat Ivanics Ferenc elnök. – Pályázaton 2,5 millió forintot nyertünk el a tanács jövőbeli fenntartására. A hiányzó összeget majd az egyesület egészíti ki. További lényeges változás, hogy januártól megszűnik a titkári poszt. Ezzel egy időben a fertőszéplaki irodánkból is költöznünk kell. Az új helyet a fertődi Esterházy-kastélyban találtuk meg.

Itt egy ügyintéző dolgozik majd. A terveink között szerepel, hogy a Fertő-parti önkormányzati irodákban kialakítsunk egy információs pultot.
Ivanics Ferenc hozzátette, a közeljövőben létrehoznak egy jegyzői fórumot. Minderre azért van szükség, hogy élő legyen a kapcsolat az egyes települések között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaput szereltettek a Győri úton az átjáróra

Sopron - Napnyugtától reggelig kapu zárja el az átmenő forgalmat a Csengery utca és a Győri út… Tovább olvasom