Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Megszűnt a fűrészpor izzása a soproni bútorgyárban

Megszűnt a fűrészpor izzása a soproni bútorgyárban

Sikeresen eloltották a fűrészpor izzását a soproni bútorgyárban, elkezdődött a siló kiürítése és tisztítása.

mti - kisalfold.hu - 2012.06.20. 09:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


Már sem füst, sem izzás nincs az érintett silóban, a tűzoltók késő délutánra eloltották a lángokat - tájékoztatott Dobos Viktória, a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője.

Balogh Attila, a gyár ügyvezető igazgatója elmondta, várhatóan már pénteken végeznek a siló kiürítési és tisztítási munkálataival, ezt követően lehet arról beszélni, hogy mikor indulhat újra a lapüzem.


Korábban:

A két üzem egyikében részlegesen újraindulhatott előző nap a munka, a másikban viszont nem, "időnként lángok és füst csapnak fel a silóból" - írta a cég. Közleményük szerint a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan hűtik az épület oldalát.

Nehéz megjósolni az oltási művelet befejezésének és a lapüzem újraindulásának időpontját - közölte Balogh Attila ügyvezető igazgató.

Az IKEA faipari csoporthoz tartozó Swedwood Sopron Bútor Kft. telephelyének raktárához szerda reggel, kevéssel fél kilenc után riasztották a tűzoltókat, akik megkezdték az érintett silóból a fűrészpor kiürítését, a vállalat néhány szakembere pedig nekikezdett a leállás okozta problémák elhárításának.


Szerdán történt

13 óra 50 perc:

Balogh Attila, Swedwood Sopron Bútor Kft. ügyvezető igazgatója azt közölte: a tűzoltók megkezdték az érintett silóból a fűrészpor kiürítését, a vállalat néhány szakembere pedig nekikezdett a leállás okozta problémák elhárításának.

Példaként említette, hogy az üzemben ragasztóanyagokat is használnak, amelyek egy idő után beszáradnak. Mint mondta, egyelőre nem világos, mikor indulhat újra a munka, de közben keresik annak lehetőségét, hogyan üríthetnék a siló helyett egyből konténerbe a gyártás során termelődő fűrészport.

Vizsgálni fogják, mi okozta a parázslást.

 A Swedwood Sopron Bútor Kft. elsősorban konyhabútor gyártásával foglalkozik. Kizárólag exportra termel az Európai Unió országaiba, az Egyesült Államokba, Kanadába és Malajziába - olvasható a cég honlapján. 


11 óra 11 perc:

Folyamatosan hűtik a  soproni bútorgyárban azt a silót, amelyben szerda reggel óta nagy  mennyiségű fűrészpor izzik – közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője az MTI-vel.  

Dobos Viktória tájékoztatása szerint időközben négyesről kettes  fokozatúra minősítették vissza az esetet, amelyről az intézmény  tűzoltósága kevéssel reggel fél kilenc után értesítette a  katasztrófavédelem soproni ügyeletét.

10 óra 15 perc:

Az érintett üzemcsarnokot kiürítették, az embereket biztonságba helyezték. A dolgozókat hazaküldték és gondoskodtak arról, hogy kiértesítsék a délutáni műszakosokat: nem kell bemenniük a munkahelyükre.

9 óra 30 perc:

Négyes kiemelt fokozatú riasztást adott ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete, miután a soproni bútorgyárban izzik egy háromszáz köbméteres fűrészporraktárban felhalmozott fűrészpor alja.

A helyszínre hat járművel és különleges szerekkel vonultak a tűzoltók Sopronból, Sárvárról, Kapuvárról.

További információt későbbre ígért az igazgatóság szóvivője.

Gyorshír!

Fűrészpor izzik egy háromszáz köbméteres tárolóban a soproni bútorgyár területén.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 29 hozzászólás
Moderálásra küldöm 29. Demalgon 2012.06.25. 13:02

Az igaz, csak addig mindig is lennek ellenségek a köznép soraiból, akik nem fogják jó szemmel nézni, hogy azok miatt fizetnek egyre többet, akik feketén nem keveset keresnek, akár osztrák maszekból, utána adót nem fizetnek, de a kórházi és egyéb ellátások után tartják a markukat, mondván azért, mert biztosított. Nekem ebből már elegem van.

Moderálásra küldöm 28. Anonymus123 2012.06.24. 22:38

TubTib: Hál´ Istennek *lekopogom* még nem voltam ilyen " "baleset" utáni kényszerpihenőn". De ha rákerül a sor remélem, nem egy ágy miatt kerülök "padlóra".
Demalgon: Sajnos amíg Atyáink úgy gondolják, hogy meg lehet élni 47000 Ft-ból, soha nem fog megtörni a kör, a kérdés csak az, mekkora lesz a pofon, és kinek az arcán csattan.

Moderálásra küldöm 27. Demalgon 2012.06.24. 19:03

A feltételezések mindig tények. Ha fáj az, hogy az ember a dolgok mögé nézve a zsebében kinyílt bicskát simogatja, az mind annak, s azoknak köszönhető, akik állami álca mögé feketén dolgoznak Ausztriában és pofátlanul tartják markukat, az amúgy is szétrabolt állami kassza irányába, különböző támogatásokért, s segélyekért. Mert ugye, amit nem vallanak be az nincs. Nem kell messze menni, hogy egyes rendőrök mellékesen Ausztriában feketén biztonsági őrt játszanak, nem beszélve a 45 évesen elküldött szakmádbeliekről, akik szintén odakinn megszedve magukat, de utána sehol, főleg itthon nem adózva, de felveszik járandóságukat az államtól, és még sorolhatnám.

Ezt a mókuskereket előbb vagy utóbb meg kell törni, és én nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy az én adómból finanszírozzák azt, és annak családját, aki feketén dolgozik miközben a munkáját fedezetnek használja. Köszönöm, de akkor én meg üvöltök érte, hogy elegem van, és nem fogok többet fizetni azért, mert valakinek így kényelmes és így… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 26. tubtib 2012.06.24. 14:27

Anonymus! A dolgok mögé kellene nézned! Nem kívánom neked hogy egy ilyen baleset utáni kényszerpihenőben legyen részed!Feltételezésekbe pedig ne bocsátkozz!! Látom volt időd szolgálatban gépezni...

Moderálásra küldöm 25. Demalgon 2012.06.23. 22:56

Igaz, ezzel teljes mértékben egyetértek, csak ugyanakkor nem szeretem azt, amikor valaki azért, mert hivatásos állománybeli jogot formál arra, hogy magát feljebbvalónak gondolva vagy burkoltan, vagy célirányosan az önkénteseket becsmérelje. Mindenki tudja nagyon jól, hogy a hivatásos állomány zöme nagyon nem szereti az önkénteseket. Csak ha kötözködni akarnék jobban, azt mondanám, hogy hol van az a 150 évvel ezelőtt állapot, amikor nem voltak ilyen szegmentációk, és minden tűzoltó vállvetve, akár a lakosságot is bevonva oltotta a tüzet? Nem beszélve arról, hogy a mai vagyonukat, amivel rendelkeznek, és annyira féltenek az önkéntesektől a régi nagy államosítás alatt szedték össze, mert régen minden falunak, mezővárosnak, városnak saját tűzoltósága volt, és az államosítás során azokat is be kellett szolgáltatni, amiből most sokan könnyen vigéckednek, mert 60 évvel ezelőtt megkapták a kellő alapot hozzá.

Egy szó mint száz, igen, az éremnek két oldala van, de úgy gondoltam, ha egy… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 24. Demalgon 2012.06.22. 23:33

Amúgy nem tudom, hogy az előző kommentem, amiben részletesen kifejtettem a válaszomat átmegy-e, csak két apróság:
- ha nem ismersz egy folyamatot, és csak egy részét nézed állandóan, akkor irigynek fog tűnni minden olyan személy, aki ismeri, hogy az, amit védesz, vagy irigynek nevezel egyre gyakrabban előfordulva milyen következményeket generál. És akkor nem másokat, meg a rokkantakat, meg anyám tudja kiket kell szidni, hanem saját magatokat, akik állami bér mögé bújva kerüli meg nagyobb jövedelmek megadóztatását, mert ők is kivették oroszlánrészüket az újabb adó- és járulékemelésekből. Azok a családok, akik más területeken dolgoznak az ilyen egyének miatt, akik más állami intézményeknél is előfordulnak ugyanúgy szívni fognak a jövőben, főleg, épp álláskereső szakaszban vannak
- az irigységnél az önzőség sokkal nagyobb és butább emberi tulajdonság. És hogy még jobban kiakadjon aki kiakar pusztán azért, mert nem képes saját magán kívül kollektívan is gondolkodni. A sértődöttség a másik… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 23. Demalgon 2012.06.22. 23:14

Mindenki benne jár bőven abban a cipőben, hogy a kereset, amiért gürcöl semmire sem elég. De ugyanakkor van tisztesség is a világon, és ez kivétel nélkül mindenkire igaz. Irigy vagyok arra, hogy valaki feketén zsebretesz jövedelmet? Még szép, hiszen közben nyújtja a markát a teljes ellátásért és egyéb lehetőségekért az állam felé. Ha irigység az, ha valakinek az elvek fájnak ám legyen, akkor irigy vagyok. Az elveimmel nem lesz több pénzem, nem tudom a folyamatosan növekvő költségeimet kifizetni jobban, de attól még egy valamim megmarad, az pedig a becsületem.
És hogy mi veri ki a biztosítékot nálam? Amit írtam. Hogyan mered mást leszólni, hogy köpköd, ha ti magatok nem vagytok képesek sokszor úgy gondolkodni, hogy állomány, hanem sarkítva éket vágtok a hivatásos állomány és az önkéntes közé? Nekem, mint külsősnek egyforma a kettő, mert ugyanaz a dolga, még ha a felszerelés különböző is. És erre bukott ki az ugyanakkor belőlem, manapság már egyre többen nem tisztelik azt a fogalmat,… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 22. ogre 2012.06.22. 16:27

Tuba kapjál be egy demalgont Demalgon te meg kapjál be egy...

Moderálásra küldöm 21. tubtib 2012.06.22. 07:58

Tisztelt Demalgon! Látom neked a fő okod, az a tipikus magyar mentalitás az irigység!! Azt nem nézed hogy mennyi lemondással jár ennek a pluszpénzek megkeresése, én is nagyon örülnék ha a fizetésemből meg tudnék élni! Ezek nem gyarlóságok! De látom te beszélsz a tisztességről a becsületről,aki a nevét sem meri felvállalni a nyilvánosság előtt és úgy megszólni azokat az embereket akik teljesen mindegy hogy mit és hol dolgoznak szabadidejükben,de mikor a hivatásukat gyakorolják önzetlenül és fáradtságot nem ismerve segítenek mindenkin!!!!
Ne aggódj,majd a facebook-on hozzászólnak az emberek,remélem ott is büszkén felvállalod magad!Majd figyeld az oldalamat!

Moderálásra küldöm 20. Demalgon 2012.06.21. 23:48

Megvannak bőven az érveim. És nyugi, nem voltam és soha nem is akarok lenni tűzoltó, viszont innen-onnan van némi be-, meg- és rálátásom a dolgokra. Amúgy meg khm ... ha sarkítva nézzük a példákat, akkor ok, 60 km távlatból igazad van, de ha a tűzoltó egység helybeli (és én nem csak megyei szinten nézem a dolgokat), akkor kicsit nevetséges, hogy a kárhelytől kocsival alig 10-20 percre lévő hivatásos egység GPS-el megy a kárhelyre, holott a füst is látszódik, és már arra érnek oda, hogy a mentés java részét önkéntesek és / vagy civilek megcsinálták. Mert igenis vannak ilyen bakik is a tűzoltóságon.

Ugyanakkor pedig azért még vannak olyanok, akik nem vesznek ki a nevezett próbaidő után, és igenis hadd tartsam tisztességtelennek azt, hogy a manapság jó páran nem kötelességtudatból mennek tűzoltónak, hanem azért, mert mit kaphatnak, és mellette feketén lehet nem is keveset keresni. És csupán egy dolog miatt bosszantja a csőröm, hogy olyanokról van szó, akiknek a szakmája manapság… Tovább olvasom »


29 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...