Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Megszűnőben a soproni postaigazgatóság?

A híresztelések szerint összevonják a postaigazgatóságokat, s vidéken hamarosan mindössze kettő – a pécsi és a miskolci – igazgatóság látja el a felügyeleti teendőket.

– A postaigazgatóságon a hangulat feszült, várakozással teli, nem körvonalazódtak még a jövő dolgai – mondta érdeklődésünkre dr. Horváth István, a Postás Szakszervezet területi titkári tanácsának vezetője.
– Úgy érezzük, a posta jövőbeni stratégiájáról, struktúrájáról zajló tárgyalások Soproni Postaigazgatóságra vonatkozó kihatásai egyelőre még nem tisztázódtak eléggé. Jóllehet a Mikulás és a Jézuska nem hoz létszámleépítést, a következő évtől kezdődően bekövetkező változások még nem ismertek, s ez a bizonytalanság romboló hatású.
A Soproni Postaigazgatóság feladatai valószínűleg átalakulnak, a mozgások pedig magukban rejtik a csoportos elbocsátások lehetőségét is. Hogy mi lesz a jövő, azt a magyar állam nevében a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt. határozza majd meg.

– Igaz-e a hír, hogy idővel megszüntetik a három megye területén tevékenykedő, másfél évszázados múltra visszatekintő Soproni Postaigazgatóságot? – tettük fel a kérdést a Magyar Posta Rt. szóvivőjének, Balog Ádámnak.
– A híresztelés nem felel meg a valóságnak – közölte a szóvivő. – Annak alapja valószínűleg az lehet, hogy a budapesti és a budapest-vidéki igazgatóságokat egy szervezeti egységgé vonták össze. Ebből következhetett az a feltételezés, hogy a soproni igazgatóság is erre a sorsra jut.

– Hol tart a posta szervezeti átalakításának folyamata? Mennyiben érintheti ez a soproni igazgatóságot?
– A Magyar Posta Rt. igazgatósága döntött a társaság szervezeti átalakításáról és ennek megfelelően javában zajlanak a végrehajtási feladatok. Megjelentek az álláshirdetések, amelyek az igazgatóságok két igazgatóhelyettesi és két irodavezetői posztjára szólnak. (Megjegyzendő, hogy az eddigi három igazgatóhelyettes számát kettőre csökkentik.) Ami a regionális igazgatóságokat illeti – tehát a sopronit is –, a beszerzési és a biztonsági osztályok működése központi irányítás alá kerül, a vezetői posztok e területeken Sopronban is megszűnnek. A belső ellenőrzés és a humánerőforrás osztályainak tevékenységére is más formában lesz szükség. Mindez nem jelenti azt, hogy a soproni igazgatóság jól képzett szakembereinek teljes leépítésére kerülne sor.

 Major István közös megegyezéssel távozik

Információink szerint a Soproni Postaigazgatóság jelenlegi igazgatója, Major István 2003. január 2-i hatállyal közös megegyezéssel megszünteti munkaviszonyát. A Magyar Posta Rt. a Soproni Postaigazgatóság első számú vezetőjévé 2003. január 2-i érvényességgel dr. Horváth Sándort – a Pécsi Postaigazgatóság jelenlegi igazgatóhelyettesét – nevezte ki.
A leendő soproni postaigazgatót szerettük volna megkérdezni terveiről, elképzeléseiről, valamint arról, igazak-e azok a feltevések, miszerint a pécsi és a soproni postaigazgatóságok összeolvadnának, ezzel együtt megszűnne az önálló soproni igazgatóság, de dr. Horváth Sándor kijelentette: legkorábban is csak hivatalba lépése után tudna és szeretne nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minősített magyar vágóhidak

A magyar Vágóállat- és Hústerméktanács szeretné elérni, ha a hazai előírásoknak nem megfelelő… Tovább olvasom