Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Megszűnik a serház

A bérleti díjak emelkedése miatt a Tercia Serház június elsejével kivonul a Liszt-központból, a médiaközpont marad, éppúgy, mint a kaszinó. Az étterem – úgy tűnik – végleg megszűnik.
Jelentősen megemelte a Liszt-központban bérelt helyiségek díjait a Pro Kultúra Kht. vezetése. Emiatt végképp veszteségessé vált a serház, a médiaközpont azonban marad, sőt, bővíti tevékenységét.
– Az intézmény bérleti díjait valóban megemeltük – válaszolta érdeklődésünkre Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Kht. ügyvezető igazgatója. – Ennek egyszerűen az az oka, hogy szerettük volna, ha a bérleti díjak közelítenek az önkormányzattól bérelt helyiségek díjaihoz, hiszen a mi tulajdonosunk is az önkormányzat.

A Tercia Serház ennek következtében – közös megegyezéssel – felmondta szerződését. Azt most nem tudom megmondani, hogy mi lesz az étterem helyén, de nagy valószínűséggel másképp hasznosítjuk. A közönségbüfére, a kávézóra és a teraszra várhatóan pályázatot írunk ki. A konferenciák és az üzleti rendezvények étel- és italszolgáltatásánál megszűnik a kizárólagosság, ezzel is „nyitunk" más szolgáltatók felé. A médiaközpont és a kaszinó nem jelezte távozási szándékát. A Tourinform-irodát viszont továbbra is mi működtetjük.

– A Pro Kultúra az étterem bérleti díját ötven százalékkal, a teraszét pedig száz százalékkal emelte meg – mondta Pölöskey Béla, az éttermet üzemeltető cég tulajdonosa. – Ez azért volt meglepő, mert mi a bérleti díj csökkentését kértük, hiszen a környéken csak fizetőparkoló van – már ha akad szabad hely –, az épületben pedig kevés a rendezvény.
„ Ezt már a korábbi években is jeleztük, de nem történt változás. A mostani díjemelés után már nem tudjuk tovább finanszírozni a veszteséget."

– Ezért május 31-i határnappal felmondtuk a szerződést. A legnagyobb fájdalmam azonban, hogy egy-két dolgozót ugyan el tudunk helyezni éttermeinkben, de tizennyolctól meg kell válnunk, amit nagyon sajnálok, mert szakmailag és emberileg is nagyon jó csapatot alkottak.
– A médiaközpontot is érinti az ötvenszázalékos emelés, de mi maradunk – jelentette ki Csernus János igazgató. – Maradunk, sőt, bővítjük tevékenységünket, nyitunk az országos írott és elektronikus média felé. A részletekről hamarosan bővebben is tájékoztatjuk a közvéleményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walter válaszol a vádakra

„ Polgármesterségem minden cselekedetét vállalom, állok minden vizsgálat elé” – jelentette ki a Kisalföld érdeklődésére Walter Dezső, Sopron korábbi polgármestere a mostani városvezetés által felhozott vádakkal kapcsolatban. Tovább olvasom