Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Megszűnik a régi helyén: Költözik a GYIK

Szinte biztosra vehető, hogy a elköltözik a mostani helyéről a soproni Gyermek és Ifjúsági Központ. Várhatóan az áprilisi közgyűlés dönt Pro Kultúra üzleti tervéről.

A soproniakat élénken foglalkoztatja, hogy mi lesz a Gyermek és Ifjúsági Központ (GYIK) sorsa.

Úgy értesültem, hogy a soproni Gyermek és Ifjúsági Központot hamarosan bezárják. Már folynak az egyeztetések az ott működő csoportokkal, hogy hol tudnak majd a jövőben működni.

Önkormányzati döntés tudtommal nem született az ügyben, nem tudni ki hozta ezt a döntést. Rengeteg jó gyerekprogram van szinte hétről hétre, nagyon nagy kár lenne érte. Amikor pár éve összevonták a Pro Kultúrával, az volt az ígéret, hogy nem lesz bezárás.

A programokat a Liszt Központba szeretnék áttenni, persze ez a belépők növekedésével is járna. Néhány program meg nem tudom hogyan kivitelezhető ott, nehéz elképzelni a Tündér Fesztivált a Széchenyi téren. Szerintem lenne más beáldozható dolog a város költségvetésében, ne a gyerekek kárára takarékoskodjanak. Én például meglennék ingyenes újság nélkül... - kaptuk a levelet egyik olvasónktól.- A "kisebb, takarékosabb, olcsóbb, hatékonyabb" önkormányzati elvnek megfelelően az idei költségvetésben kevesebb támogatással számolhatunk - mondta el portálunknak Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. - Ennek megfelelően az üzleti tervben mi is kidolgozzuk, hogy a hatékonyság javításával, a kevesebb támogatás ellenére miként tudnánk a szolgáltatási színvonalat megtartani. Saját hatáskörben, az ez irányba mutató lépéseket már most megtettük. Az üzleti tervben azt tervezzük, hogy áprilistól a szerkezetátalakítási és költségtakarékossági okokból a Gyermek és Ifjúsági Központ rendezvényeit, szakköreit a Liszt-központba és a Festőterembe helyezzük át.

Az igazgató hozzátette, június végén a Tündérfesztiválra továbbra is a GYIK-ban kerül sor.

- Az üzleti tervünk áprilisi elfogadása teszi majd lehetővé a szerkezetátalakítást, ennek alapján tudjuk átgondolni a GYIK további működtetésének lehetőségeit és a formáit - zárta Nyerges Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellendül az építőipar: Sopronban egy új lakásra kettő vevő jut

Az elmúlt időszakban jelentősen megemelkedtek az új építésű lakások négyzetméterárai. Ma már ez 300… Tovább olvasom