Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Megszűnik a Befogadó Otthon

A megyei önkormányzat erre az évre tízszázalékos költségcsökkentést irányzott elő intézményei számára. Ez pedig óhatatlanul magával vonja az átszervezést.
A tervek szerint a József Attila Gyermekvédelmi Központ keretében működő Befogadó Otthon megszűnik, a Doborjáni Ferenc Nevelési-oktatási Központban pedig a gyermekotthoni 80 férőhely helyett csupán 60 marad meg.

– El kellett döntenünk, melyik a kisebb rossz, egységesen elvonni, vagy felszámolni valamelyik részleget. A választás a Befogadó Otthon megszüntetésére esett – mondta el Nagy Tamás, a gyermekvédelmi központ igazgatója. – Esetünkben a költségmegvonás negyvenmillió forint kiesést jelent. Az otthon kihasználtsága az elmúlt év első felében 30–40 százalékos volt, míg a második félévben alig volt ott gyermek. Tudni kell, a tizenkét férőhelyes részlegen a gyermekek ideiglenesen laktak. Pk azok, akiket az alapellátás kiemelt a családból, és ezen időszak alatt döntöttek a sorsukról. Választhatták a nevelőszülői elhelyezést, a tartós állami gondozást, vagy ismételten visszakerülhettek a családjukba. Amint a megyei közgyűlés elfogadja a tervezetet, az ilyen gyermekeket Győrben fogadják majd.

A Doborjáni-iskolában az átcsoportosítás után a gyermekotthoni részleg százszázalékos kihasználtsággal működhet. Az ügyben lapunk megkereste Csizovszky Sándor igazgatót, aki elmondta, tudomásul vette a tervezetet, véleménye szerint meg tudják oldani az elhelyezést, hogy a gyermekeket ne érje hátrány.

Az átszervezést a soproni közgyűlésnek is jóvá kell hagynia. A képviselő-testület várhatóan nem emel kifogást a tervezett férőhelyszám csökkenése ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulatot vehet a regionális tévé ügye

A háttérben hónapok óta tart a birkózás az MTV soproni regionális stúdiójáért. A legújabb fejlemény, hogy a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben lehet, mégsem lesz önálló a stúdió, minden marad a régiben, vagyis a Pannon-Sopron Kft.-vel újítja meg lejáró szerződését az MTV. A hír azért meglepő(?), mert még egy hónapja sincs, hogy az MTV szóvivője épp az ellenkezőjét mondta. Tovább olvasom