Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Megszületett az idei 500. baba

Sopronban megszületett az Erzsébet-kórház idei ötszázadik kisbabája, a 3080 grammos Guzs Vanessza Kármen.
Sopronban megszületett az Erzsébet-kórház idei ötszázadik kisbabája. Guzs Vanessza Kármen – aki 48 centiméterrel és 3080 grammal látta meg a napvilágot – a hétvégén valószínűleg már hazamehet Fertőrákosra.

– Vanessza Kármen első gyermekünk. Ultrahangos vizsgálat után már korábban is tudtuk, kisleánynak adok életet – mondta átölelve kisdedét a boldog édesanya, Dombi Szabina ruházati eladó. – Élettársammal, Guzs Rolanddal (26) úgy gondoltuk, az előre kiírt naptól függetlenül egyszerű vizsgálatra megyek a kórházba, ám szülés lett belőle. Délelőtt 10 órakor megkezdődtek a szülési fájdalmaim, délután 4 óra 40 perckor a kórház szakorvosa, Karazma Farsid felügyelete mellett pedig megszületett a kislányunk. Örültem, hogy édesanyám is velem volt. Nagyon boldog vagyok, és most már vallom: édesanyának lenni a világ legörömtelibb dolga.
– Persze tisztában vagyunk a felelősséggel is – vette át a szót a fiatal édesapa, Guzs Roland, aki az egyik soproni bútorgyárban dolgozik.

– Szabinával öt éve ismerkedtem meg az egyik szórakozóhelyen – folytatja Guzs Roland, az édesapa. – Első látásra beleszerelmesedtem. Négy éve kezdhettük el közös életünket Fertőrákoson, szüleim házukba fogadtak bennünket. Pk is nagyon örülnek a picinek, s várják az első unoka hazajövetelét. Ami pedig az utónevet illeti, az vezérelt bennünket, hogy különlegesen szép nevet válasszunk. Így lett kislányunk Vanessza Kármen. Élettársi kapcsolatunkat a jövőben hivatalosan is szeretnénk megerősíteni, házasságra emelni.

Idén nyolcszáz újszülött várható

A soproni Erzsébet-kórházban tavaly szeptember 16-án született meg az ötszázadik kisbaba, idén egy hónappal korábban. Míg 2003-ban 668, 2004-ben 706 kisbaba jött a világra Sopronban, idén már 800 körüli szülés várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhnyakrákszűrés kezdődik ősszel

Méhnyakrákszűrés kezdődik Sopronban, az ÁNTSZ szerint egyre többen mennek el a vizsgálatra. Tovább olvasom