Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Megszületett a `rádiós baba`

Sopron-Eisenstadt - Szombaton világra jött Kiss Simon, aki többévi sikertelen próbálkozás után egy kereskedelmi rádió pároknak hirdetett kampányában fogant. Szülei sokáig vártak rá, s hogy végre megszülethetett, abban valószínűleg a zavartalan pihenésnek is nagy szerepe van.

Gyermektelen, régóta kisbabára vágyó párokat kerestek tavaly májusban a Danubius rádió akciójában, hogy kiderüljön, vajon zavartalan nyugalomban könnyebben megy-e a családalapítás. A tíz kiválasztott párt – köztük a soproni Kiss Zoltánt és párját, Andit – három hétre luxusszállodába költöztették, ahol háborítatlanul, távol a hétköznapi stressztől, kényeztető programok közepette csak egymásra figyelhettek. Először úgy tűnt, egyik fiatalnak sem segített az ajándékba kapott vakáció: az utolsó napon elvégzett terhességi tesztek mindegyike negatív lett...

Andit és Zolit több száz jelentkező közül válogatták be a rádiócsatorna akciójába. A kis Simon luxuskörülmények között fogant, talán éppen a hétköznapi stressz miatt vártak rá eddig hiába.


Annál nagyobb volt az öröm, amikor kiderült, négyen mégiscsak szerencsések: előbb a soproni, majd egy budapesti pár nézhetett gyermekáldás elé.

– A hazaérkezésünk után egy héttel a biztonság kedvéért elvégeztünk még egy tesztet, amin már halványan megjelent az a bizonyos második csík. Nem mertük azonban beleélni magunkat, így még egy hétig vártunk, s csak amikor az újabb teszt is pozitív lett, tudtunk végre igazán örülni! – mesélte akkor a Kisalföldnek Kiss Zoltán, aki azért tartott a csalódástól, mert Andi már túl volt egy sikertelen terhességen.
Így aztán szigorú pihenés következett a kismamának, de mint utólag kiderült, az aggodalom alaptalan volt: a kis Simon – mintha sejtette volna, hogy régóta nagyon várnak rá – igazi jó babaként viselkedett, még a rosszullétektől is megkímélte anyukáját.

S bár szép nagyra nőtt – 4300 grammal született –, jól nevelten igyekezett mihamarabb világra jönni. Alig három óra múltán már a karjában tarthatta a büszke apuka, igaz, eredetileg nem így gondolták el a nagy eseményt...

– Nem terveztünk apás szülést; bevallom, én egy kicsit tartottam tőle, s Andiban is volt egy kis szemérmesség, nem volt biztos benne, hogy nekem ezt látnom kell. Amikor azonban eljött az idő, nem volt kérdés, hogy ott legyek mellette. Igaz, arról az orvos győzött meg, hogy a köldökzsinórt is én vágjam el, de utólag látom, hogy minden így volt jó. Fantasztikus élmény, amit egy apának át kell élnie! – mesélte még mindig a születés csodájának hatása alatt Zoli.

Andi és Zoli


A kismama és a kis Simon egyelőre az eisenstadti kórházban pihen – mivel Andi évek óta Ausztriában dolgozik, az egészségbiztosításért is ott fizet –, holnap azonban az új jövevény beköltözhet a frissen befejezett soproni babaszobába. Abba, amelyik eredetileg szülei fejében rózsaszín volt...

– Kezdetben valahogy mindketten lányra számítottunk, évek óta megvolt, mi lesz a neve, ha lányunk születik – Hannának hívtuk volna –, s amikor a 18. hét környékén kiderült, hogy kisfiú, időbe telt, mire megbarátkoztunk a gondolattal. Most már azonban felhőtlen az örömünk, s külön büszke vagyok Andira, hogy ilyen stramm kismamaként viselte a terhességet és a szülést! – mondja Zoli, aki már koccintott is a luxushotelben megismert másik szerencsés párral a trónörökös egészségére. Hamarosan ő utazik Budapestre, hiszen két hét múlva érkezik az újabb „akciós baba"!

Stressz miatt késhet a baba

Az „Egy álom születik" akcióban részt vevő párok egyike sem szervi okok miatt várt hiába a babára. Az, hogy a sikertelen próbálkozások mögött lelki okok állnak, nem ritka: a tartós stressz, a túlhajszoltság, a depresszió, az elfojtott szorongás a szülőségtől mind megakadályozhatja a teherbeesést, de sokszor a görcsös próbálkozás miatt nem sikerül a gyermekáldás. Éppen ezért nem ritka, hogy amikor az évek óta tartó próbálkozás után a pár feladja, hamarosan magától megfogan a kis élet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni siker az USA-ban

Sopron-Nashville - Tizenötezer pályamű közül a Sopronban élő Papp Gyula zeneszerző „Rhapsody… Tovább olvasom