Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Megszépül a brennbergbányai iskola

Brennbergbánya - Vakolat hullik az udvarra a brennbergi iskolaépület faláról viharos szélben. Az intézmény országos pályázaton harmincmillió forintot nyert, ebből tavasszal elkezdik az épület renoválását is.
– A brennbergbányai tagiskola a Fenyő téri Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola égisze alatt működik. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az ottani intézmény vonzó jellemzői – a kis létszámú oktatás, az egyéni bánásmód és családias légkör – mellett az épület is korszerűsödjék – fogalmazott Barilichné Tóth Rita iskolaigazgató.

– A minisztérium nemzetiségi iskolák fejlesztésére, működésének támogatására kiírt pályázatán harmincmillió forintot nyert fenntartónk, a soproni önkormányzat. Ebből az összegből – többek között – az 1864-ben alapított, s 1927-től a jelenlegi tömbbe került brennbergi iskola további megszépítését tervezzük. Rendbe tetetjük az udvari homlokzati részt, amelyről viharok idején vakolatdarabok hullanak alá.

A tanárok emiatt a gyerekeket szeles időben csak az udvari fa játszótérre tudják kiengedni. A renoválás tavasszal kezdődik, s őszre be is fejeződik. Az utcára néző homlokzat már korábban elkészült.

Az igazgatónő hozzátette: az iskolában jelenleg hatvanheten tanulnak. Időközben korszerűsítették a vizesblokkokat, s az önkormányzat segítségével a tantermek bútorzata is megújult. A brennbergi iskolában hosszú évek alatt több óraadó tanár is közreműködött. Most, hogy az intézmény a német nemzetiségi iskola részévé vált, állandó pedagógusok oktatják immár a felsős tantárgyakat is.

Olvasóink írták

 • 3. orgona 2008. április 20. 12:48
  „Szep környezet es mar ideje szeppe tenni azt az iskolat ahova en is jartam!Akkoriban nem volt problema a tanarokkal, mert tudtunk viselkedni!Tiszteletben tartottuk öket, es szigorukat is elfogadtuk!”
 • 2. bernie 2008. február 21. 10:37
  „Már csak az egyik tanárt kellene kicserélni................”
 • 1. első h. 2008. február 21. 10:00
  „Végre egy jó hír a kivéreztetett kisiskolákkal kapcsolatban !
  Szorítok a közösségnek , hogy sikrüljön nekik nem csak talpon maradni , hanem fejlődni is . Kár lenne azért a gyönyörű kőrnyezetért , ahol a kis lúrkok most tanulhatnak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valaki megint szemetesnek használta az Ikvát

Sopron - Szeméthalom csúfítja az Ikva-patak Festő közhöz közeli részét. Nem tudni, hogy ki szórta el… Tovább olvasom