Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Megsüllyedt az út az ablak alatt Fertőbozon

– Megáll a víz a házunk előtt, az autók felfröcskölik a sáros vizet a falra, az ablakra – panaszolta fertőbozi olvasónk, Bujdosó János.

Családi háza és az úttest között alig méteres a járda, az úthibák miatt tócsákba gyűlik a víz. Ráadásul hiába van kitéve a falu határában a harmincas sebességkorlátozó tábla, sok autós figyelmen kívül hagyja ezt.

– Rengeteg pénzt költünk a házunk rendben tartására emiatt, s szegény feleségem nem győz ablakot pucolni. Már többször szóltunk a közútkezelőnek, meg is ígérték, hogy rendbe teszik az aszfaltot. November van már, nyakunkon a tél – mondta elkeseredetten Bujdosó János.

Bujdosó János és felesége elkeseredettek a házfalukra felverődő sár miatt. Fotó: Magasi
Bujdosó János és felesége elkeseredettek a házfalukra felverődő sár miatt. Fotó: Magasi

– A fertőbozi szakaszon az elmúlt években több alkalommal javítottuk a közút burkolatát, melyek jelentős része ugyan nem egybefüggő, de mégis nagyfelületű javítás volt. Az érintett ingatlan előtti úton jelenleg nincs sem kátyú, sem olyan jellegű burkolathiba, amely balesetveszélyes lenne, ezáltal azonnali beavatkozást igényelne. A burkolaton ugyan van egy enyhe süllyedés, amely az épület közelségéből adódóan okozhat vízfelverődési problémát. Mivel társaságunk most a téli útüzemeltetési időszakra készül, az idei évben már nincs lehetőségünk nagyfelületű burkolatjavításra – reagált a problémára Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közútkezelő Zrt. kommunikációs osztályvezetője. – A téli időszak elmúltával azonban – várhatóan a jövő év első felében – javítani fogjuk az érintett ingatlan előtti megsüllyedt burkolatszakaszt úgy, hogy a csapadékvíz ne álljon meg a burkolaton, hanem a víznyelőkbe tudjon folyni – tette hozzá a szóvivő, aki addig is a lakók türelmét kérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez a szűrés (is) életeket menthet

A Soproni Gyógyközpont is csatlakozott ahhoz a szűrőprogramhoz, amit az ország három megyéjében tett lehetővé az egészségügyi államtitkárság. Tovább olvasom