Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Mégsem épül meg a golfpálya Harkán

Valószínűleg nem épülhet meg a Harka és Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) közé tervezett golfpálya.
Úgy néz ki, hogy a Harka és Sopronkeresztúr közé tervezett határon átnyúló golfpálya csak álom marad. A sportlétesítmény létrehozását az akadályozza meg, hogy az ausztriai Récényben (Ritzing) is épül egy hasonló golfpálya. Két hasonló létesítményre nincs szükség a régióban. Korábban a Kisalföldben arról számoltunk be (2005. augusztus 13., Határon átnyúló golfpályát terveznek), hogy a két szomszédos település, Harka és Sopronkeresztúr határon átnyúló golfpálya megépítését tervezi. Az elképzelések szerint kilenc lyuk lett volna a magyar, kilenc az osztrák oldalon.

Rombai László, Harka polgármestere nem örül az új fejleménynek. – A létesítményt magánterületen hozták volna létre, az önkormányzat pedig a rendezési terv módosításával segítette volna a vállalkozót – mondta érdeklődésünkre a polgármester. – Azt reméltük, hogy a pálya növeli az idelátogató turisták számát, új munkahelyeket teremt és növeli az adóbevételeinket is. Be kell azonban látnunk, hogy ennyi golfpályát nem bír el a környék.

Manfred Kölly, Sopronkeresztúr polgármestere (a közös golfpálya egyik ötletgazdája) lapunknak elmondta, Magyarország schengeni csatlakozásáig nincs mód a határsávban tervezett közös pálya megépítésére. Erre csak 2007 után nyílna lehetőség. – Sajnos azonban hiába vannak jó terveink, a récényiek megelőztek bennünket. Pk már idén elkezdik az építkezést. Két nagy golfpályára pedig nincs szükség a régióban. Most azon dolgozunk, hogy a mi terveink egy részét a récényi beruházáshoz csatlakozva megvalósítsuk.

Mint megtudtuk, a Récénybe megálmodott „Arenavita" fantázianévre keresztelt golf- és szabadidőközpont építése még ősszel elkezdődik. A 45 lyukú golfpálya és lovas-szabadidőközpont mellett egy négycsillagos, 240 ágyas szállodát is felépítenek. A beruházással, amelyet a tartomány is támogat, mintegy száz új munkahely jönne létre. A 42 millió eurós költségvetésű létesítménnyel Burgenland tovább szeretné erősíteni a sportturizmus területén megszerzett pozícióit.

Kapcsolódó anyagok >>

Golfpálya épülhet Zsirán (2005-03-28) >>
Még idén épülhet Zsirán a golfpálya (2006-01-17) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 millió babakötvényre Sopronban

Sopronban is készen állnak a bankok a babakötvény fogadására. Az állam által adott összeget a város évi huszonötmillió forinttal tervezi kiegészíteni. – Örülünk a babakötvény nyújtotta lehetőségnek, és a város tervének, mely szerint megduplázná az állami kezdőrészletet – vélekedik a soproni Vargáné Horváth Zsuzsanna. - Az összeget lehetőségeink szerint havonta megtoldjuk a férjemmel. Tovább olvasom