Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Mégsem adta fel magát a gázoló rendőr

Burgenland - Mégsem adta fel magát a gázoló osztrák a rendőrségen, miután elgázolta a 19 éves nagycenki fiút. A rendőrt házkutatási paranccsal állították elő. Vérében 1,2 ezrelék alkoholt mértek.
Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem szólalt meg annak a rendőrnek a lelkiismerete, aki július 27-én vasárnap hajnalban elgázolt egy 19 éves nagycenki fiút. Mint ismeretes, a 33 éves burgenlandi rendőr miután elgázolta a 85-ös főúton a fiút, a sopronkövesdi átkelőnél Ausztriába menekült és egy nikitschi (Füles) családi házban bújt el.

– A feltevésekkel ellentétben a nyomozás kiderítette, hogy a férfi nem maga jelentkezett a felsőpulyai (Oberpullendorf) rendőrőrsön, hanem továbbra is a fülesi házban rejtőzött – tudtuk meg az osztrák ügyészségen Theresia Schneider Ponholzertől. – A rendőrök több alkalommal keresték a férfit a háznál, ám ajtót senki nem nyitott. Végül a nyomozók házkutatási engedéllyel jelentkeztek és felszólították a férfit, hogy jöjjön elő. Ez sikerrel járt, így a rendőrt előállították.

Mint a vizsgálat kiderítette, a férfi fogyasztott alkoholt. A vérvizsgálat másnap 1,2 ezrelékes alkoholszintet mutatott (ami természetesen az előállítás idejére már alacsonyabb volt az „eredetinél"). – A gyanúsított azt állítja, csak a baleset után ivott, most ennek a valóságtartalmát vizsgálják – tette hozzá Theresia Schneider Ponholzer. – A vizsgálatot egyébként, esetleges elfogultság miatt, a kismartonitól egy másik ügyészséghez helyezték át.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon megtudtuk, az ügyben tovább folyik a nyomozás – magyar részről is. Hogy a férfi hol áll majd bíróság elé, továbbra sem tudni.


Mennyi is az annyi?

1,2–1,5 ezrelék véralkoholszintnél a helyzetérzékelés csökken, a finom, kis terjedelmű mozgások, a térlátás és az egyensúlyérzékelés zavara figyelhető meg. A reakcióidő megnyúlik. A pszichés állapotot a gátlások eltűnése, a veszélyérzet hiánya jellemzi.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. Lárika 2008. augusztus 13. 16:44
  „Csak tavaly óta, mióta megnyílt mindenhol a határ. Az út megvolt, de nem volt szabad járni rajta. Ez az, amit én személyesen láttam. A keresztbe fordított virágládákat újságokban láttam, és sajnos már nem emlékszem, melyik falunál. Győr-Moson-Sopron, vagy Vas megyében valahol.”
 • 42. orgona 2008. augusztus 13. 08:05
  „Sopronpusztan en sem jartam,nem is tudom ott van-e hataratkelöhely!?”
 • 41. Lárika 2008. augusztus 12. 19:52
  „Orgona,melyik határ szélén? :-))) Hiába beszélsz németül (valamelyest és is beszélek, muszáj), ha ott a behajtani tilos tábla. Egy hónapja pl. Sopronpusztánál ott volt. Azóta nem jártam arra.”
 • 40. orgona 2008. augusztus 12. 13:14
  „LARIKA! Semmi ilyen akadaly nincs,nem is lehet nem ertem miröl beszel?!Hatarszelen lakom en is de soha nem volt problemam velük,en mondjuk beszelek nemetül is.”
 • 39. orgona 2008. augusztus 12. 13:13
  „LARIKA! Semmi ilyen akadaly nincs,nem is lehet nem ertem miröl beszel?!Hatarszelen lakom en is de soha nem volt problemam velük,en mondjuk beszelek nemetül is.”
 • 38. Lárika 2008. augusztus 12. 11:36
  „Szilaj, miből gondolod, hogy nem utálnak minket az osztrákok? Kétségbeesetten próbálják megakadályozni, hogy átjussunk hozzájuk: "behajtani tilos" táblákkal, az úton keresztbe állított beton virágládákkal stb. Meg ahogy beszélnek rólunk, mert azt hiszik, nem értünk németül: "cigánynépség", meg hasonlók hangzanak el. Határszélen lakom, tudnék még sorolni dolgokat...”
 • 37. orgona 2008. augusztus 12. 07:06
  „Nem vagyok fajgyülölö,de a ciganyfajtakat igen is elkülönitenem elirtani Magyarorszagrol ugyanis semmi haszon nincs belölük csak kart okoznak a vilag minden tajan!”
 • 36. odon 2008. augusztus 10. 17:03
  „Orgona.Emlekszik meg,nem maga akart egy egesz fajt kiirtani egy
  elozo hozzaszolasaban? Most meg valaki mas a fajgyulolo.
  Maga egyaltalan most kicsoda?”
 • 35. Szilaj 2008. augusztus 10. 07:42
  „Na nálunk aztán tombol a rasszizmus!!! Körös-körül 1 ország van ahol még nem gyűlölnek minket:Az pedig Ausztria. Mit akartok még?Meglincselni azt a hülye csendőrt aki cserbenhagyta szerencsétlen áldozatát? Megfogja kapni megérdemelt büntetését ne féljetek! Miért kell ebből faji, nemzeti ügyet csinálni? Tavaly a magyar határőr(Rendőr) aki Bécsben lopott a feleségével az mi volt? Gondoljátok magyar nem csinált még halálos közuti balesetet Ausztriában? 3 éve egy magyar nő nem adta meg az elsőbbséget egy stopptáblánál. Egy 3 gyermekes Mörbischi nő halt meg akkor, még 30 éves sem volt! 2 hete Eisenstadt mellet egy magyar teherautós rohant bele osztrák személygépkocsiba a főuton,3 halott ... mind osztrák volt. Svédországban a magyar kamionos részegen az autópályán fordult meg...Egy egész 5 tagú Svéd családot ölt meg. Primitívek vagytok és bosszúszomjasak... Sajnos itt áll ez az ország jelenleg és csak rosszabb lessz... Én szégyenkezem az ilyen ökrök miatt nap mint nap... GONDOLKOZZATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 34. szakértetlen 2008. augusztus 08. 16:00
  „Kiss Évának: Egyetértek. Tessék elképzelni, milyen visszhangja lenne mondjuk annak, ha kiderülne: határon túli magyar (osztrák) csendőr volt a gázoló?”
 • 33. KISS ÉVA 2008. augusztus 07. 18:31
  „H ÁLA AZ ÉGNEK MEGKEZDŐDÖTT A HAZUDOZÁS. LASSAN FELEDÉSBE FOG MENNI AZ EGÉSZ GÁZOLÁS. A TISZTELT ÚR TOVÁBB FOG "KÖZTISZTELETBEN" ÉLNI. SAJNOS NÁLUNK IGY MENNEK A DOLGOK, SENKI NEM SZEREZ ÉRVÉNYT A MAGYAR TÖRVÉNYEKNEK, KÜLÖNÖSEN, HA A "KEDVES SZOMSZÉD" KÖVETI EL. CSAK FORDITVA NEM MÜÖKÖDIK SEMMI!!!!!!! AZÉRT MÁR NEM KELLENE HASRA ESNI ELÖTTÜK”
 • 32. orgona 2008. augusztus 07. 10:02
  „ZARAKI KENPACHI!Egy gerinctelen fajgyülölönek ilyen a hozzaszolasa,ugyanis mindenki magabol indul ki!”
 • 31. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 07. 06:56
  „Kedves szakértetlen!
  Bizonyos fokig egyetértek önnel!
  Hogy a két M.E. nevét miért írtam ki? Hát azért mert ebbe a témába, hogy egy ember meghalt ne keverjünk politikát!

  Ha visszaolvassa a hsz.-saimat, akkor látja, hogy én is feltettem azt a kérdést, hogy
  1.) miért nem jár a cikk írója rendesen utána az ügynek
  2.)ne bulvár/uszító cikkeket, jegyzeteket írjanak!”
 • 30. Zaraki Kenpachi 2008. augusztus 06. 23:24
  „Morális válság?
  A morális válság nem az újságnak köszönhető, hanem az embernek magának, aki képtelen eldönteni mit akar. Az emberek önmaguk idézik elő saját romlásukat. Döntésképtelenek, egoisták és beképzeltek. Könnyű bűnbakot keresni, ahelyett, hogy beismerné, a saját hibája az, ahol mi most tartunk.
  Modor?
  A svábokat sokan rühellik, mert azt hiszik, hogy ha itt vásárolnak, akkor mindenki benyal nekik. Sokan járnak át hozzájuk dolgozni, csak ők is kifordulnak a hitükből, mert ha helyet kapnak és eurót, akkor körbe kell ugrálni a sógort. Az, hogy az ország szarban van azt magunknak köszönhetjük, mert nem tudtunk dönteni, az, hogy meg akarnak a szomszédok minket fojtani azt a történelem igazolja.
  Én szó szerint rühellem a labancokat és minden olyan embert, aki szimpatizál velük, mivel a szimpatizánsok inkább pincsikutyák, semmint olyan emberek, akik szabad akaratukból cselekednek. Ennek az ügynek csak egy vége lehet: a sváb, mint gerinctelen fajtájának többi része, érdemelje meg méltó büntetését.”
 • 29. szakértetlen 2008. augusztus 06. 20:41
  „Kedves Zsuzsanna!
  Ez a két cikk arról szól, hogy a környező országok polgárai csak azért nem rúgnak rajtunk nagyobbat, csak azért nem utálnak minket jobban, mert a beléjük sulykolt, beidegződött modor egyelőre nem enged többet!!! Hogy ki mit kever mivel, az az Ön nagyra becsült hozzászólásából első ránézésre kiderül.
  Ez a két cikk többek között ékes bizonyítéka a népbutításnak (igen, kedves Kisalföld, Önök ebben úttörő szerepet vállaltak-vállalnak!!!), az újságírói trehányságnak, és megkockáztatom: a médiában lépten-nyomon fellelhető, előre kifundált információ-elhallgatásoknak és csúsztatásoknak. A morális válság előidézője, fenntartója, fokozója nem az a néhány hozzászóló, aki e helyen -az uszítás-gyanús cikkek hatására is- egymás torkának ugrana, ha tudná, hogy hol lakik... NEM EGYMÁST KÉNE A FÖLDBE DÖNGÖLNI, LÁNYOK- ASSZONYOK, EMBEREK!”
 • 28. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 06. 17:26
  „Szélsőjobbos!
  Kevered a szezont a fazonnal!
  Nincsenek még itt a választások, nem kell a kampánybeszéd!
  Ez a cikksorozat egy ember haláláról szól!
  Nehogy már ezért is Gy.F. legyen a felelős!
  Ja kit és mikor kaptak el romániában gyorshajtásért...???”
 • 27. LEHEL 2008. augusztus 06. 16:04
  „PACTVAD ! VHA NEM TETSZIK A JEGYZETEM AKKOR SEM KENE ILYEN UZENETET HAGYNOD ! PRIMITIV MIVOLTODAT CSAK TUKROZI A MASOK KRITIZALASA ! TUDOD MIT TE PEDIG KOSD FEL AZ ELSO FARA MAGAD !!! TIRPAK !!”
 • 26. Szélsőjobbos 2008. augusztus 06. 16:01
  „Morális válságban az ország!Ennek tudható be,hogy a Kisalföld is ködösít,hazudik,megtéveszt!”
 • 25. yello 2008. augusztus 06. 15:51
  „Köszi szakértetlen! Már azt hittem csak nekem szúrja a szemem ez a trehányság...”
 • 24. orgona 2008. augusztus 06. 14:40
  „Szakertetlen! egyetertek önnel,amihez nincs mit hozza tegyek!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha baleset van, előbb mentenek, csak aztán terelnek

Sopron - Bármekkora is a torlódás, a rendőrök először életet mentenek, majd a vagyont és a… Tovább olvasom