Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Megrongálták a petőházi díszkutat

Újból romboltak ismeretlenek Petőházán. Egy díszkút megrongálásával mintegy százezer forintos kárt okoztak.
Az elmúlt hétvégén megrongálták a Petőházáért Közalapítvány által két éve több mint nyolcszázezer forintért felújított köztéri artézi díszkutat. Akkor a munkálatokat az önkormányzat, a cukorgyár és magánszemélyek adakozása tette lehetővé. Most a kút oszlopfőjét feszítették le ismeretlenek, akik a kúttól nem messze, néhány házzal odébb, betonkerítés-elemeket is árokba borogattak.

A falubeliek morognak: sajnos, Petőházán is fel-felbukkannak a vandálok. „Hogy mire jó ez...?" – tárják szét a kezüket a jó szándékú helybéliek, miközben arról biztosítják az idegent: ha szemtanúi lennének az ilyen felháborító, közösségellenes magatartásnak, azonnal rendet teremtenének.

– Az éj leple alatt megrongált kút mészkőből készült, földön hevert fedlapját magam helyeztem vissza társammal együtt. Még szerencse, hogy nagyobb kárt nem okoztak, lehet, hogy megzavarta valaki őket – csóválta a fejét Iváncsics László parkgondozó, tősgyökeres petőházi lakos. – Sajnos, megtörtént, hogy a játszótér elemei váltak az erőfitogtatás áldozataivá, vagy éppen az óvoda melletti artézi kút egyik oszlopfője sérült az esztelen vandalizmus nyomán.
A faluban azt gyanítják, hogy talán nem is petőháziak az elkövetők. Mindenesetre a községvezetést is egyre inkább foglalkoztatja a vandalizmus megfékezése.

– Amikor a játszótér elemeit rongálták meg, biztonsági kamerát helyeztünk el a környék szemmel tartására – tájékoztatott Piskolti Béla, Petőháza polgármestere. – Azóta nem is történt rongálás. Felvettük a környező települések polgárőreivel és a fertődi rendőrőrssel is a kapcsolatot. Szeretnénk, ha sűrűbben járőröznének nálunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biogázerőművet építenének Sarródon

Jelenleg Fertőújlakon és Nyárligeten nincs bevezetve a vezetékes gáz. A két településen nem is bíznak abban, hogy hagyományos formában meg lehetne építeni a hálózatot, mivel a gerincvezeték túl messze van, továbbépítéséhez pedig nincs elegendő pénz. Turi Lajos polgármester a Kisalföldnek elmondta, két cél vezérelte a település vezetőségét, amikor elhatározták, hogy biogázerőművet építenek a településen. Tovább olvasom