Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Megrongálták a BMX-pályát

Sopron - Ismeretlenek megrongálták a soproni BMX-pályát, az indítóépület egyik tartóoszlopát kiverték, a rajtgép kábelét elvágták. A rendőrség nyomoz.
– Elképesztő, hogy mit műveltek a pályával. Az indítóállás tartópillérének kiütésével statikailag balesetveszélyessé vált az építmény, amely eddig akár 120 kilométeres széllökéseket is kibírt. Most félő, hogy egy nagyobb vihar elfújná az egészet – mutatja a helyéről kivert gerendát Nyikos Tivadar, a soproni BMX-klub vezetője, aki a hazai BMX-es versenyzők országos szövetségi kapitánya is. – De a rongálók a rajtgép kábelét is elvágták. Nem vitték el, csak szórakozásból tönkretették. Aztán a szerszámtárolóinkat is megpróbálták felfeszíteni, a pályát övező kerítést pedig több helyen megbontották. A kárunk jóval meghaladja a százezer forintot.

– Idén megsokasodtak az ilyen jellegű esetek – folytatta Nyikos Tivadar. – Megtörtént például, hogy a pályát törött üvegdarabokkal szórták teli, három defekt után jöttünk erre rá, amely a versenyzők testi épségét is veszélyeztette. Pedig az edzések után bárki használhatja a pályát, télen az indítóállásról szánkózhatnak a gyerekek. Az egész létesítmény a Jereván-lakótelep egyfajta szabadidőközpontja, nem értjük tehát, kiknek jó ezt tönkretenni.

Nyikos Tivadar a helyéről kivert tartópillér és a szétvágott rajtgépkábel mellett. Jobbra Weisz Ferenc Ferdinánd, aki tíz éve jár kerékpározni a BMX-pályára. Fotó: Magasi Dávid
Nyikos Tivadar a helyéről kivert tartópillér és a szétvágott rajtgépkábel mellett. Jobbra Weisz Ferenc Ferdinánd, aki tíz éve jár kerékpározni a BMX-pályára. Fotó: Magasi Dávid

A BMX-pályát mintegy másfél évtizede a szülők közreműködésével hozták létre. Idővel már EB-futamot is rendeztek itt, s jövőre is lesznek nemzetközi küzdelmek. A soproni klubban összesen mintegy negyvenen űzik versenyszerűen ezt a sportot, kicsik és nagyok. Akadnak közöttük világbajnoki döntősök, Európa-bajnokok, kupagyőztesek. A napokban a klub hatéves versenyzője, Sági Ádám lett a győztes Hollandiában kétszáz induló közül.


A rendőrség nyomoz

– A rongálás miatt megkezdődött a nyomozás, jelenleg az adatgyűjtés zajlik – tájékoztatott Nagy Ernő alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Az elkövető akár három év börtönnel is számolhat.

Olvasóink írták

 • 12. /joco1 2008. július 07. 22:22
  „10-es:azt tudta, hogy a rendörséghez, minimum érettségi kell?”
 • 11. /joco1 2008. július 07. 20:06
  „10-es valoszinü nem itt élsz(Sopron), mivel itt egy jol müködö polg.örség van.Más: a reagálásod utolso harmada? tudod, ha valaki mindent, a mély fasiszta és mély király pártiságot "megprobálta", mint a maga"embere", hát az olyan is: SZEREPELNI VÁGYO emberke-kinél tényleg vizsgálando a hüly(j)eség- szintje.Bocsi de én ettöl még elitélem a vadál rongálokat”
 • 10. Egy Soproni 2008. július 07. 08:32
  „jocó1!

  HA VALAHOVA BEÁLLOK AZ NEM A RENDŐRSÉG LESZ AZ BIZTOS!-AKKOR MÁR INKÁBB A POLGÁRŐRSÉG!!!

  BÁR NEM TUDOM VALÓBAN LÉTEZIK-E, HATÉKONYAN MŰKÖDIK-E-MERT ENNEK EREDMÉNYEI NEM IGAZÁN LÁTSZANAK.

  LEGALÁBB IS ÉN NEM LÁTOM AZ EREDMÉNYEKET!

  (számomra nem eredmény az, hogy néhány önkormányzati rendezvényen ellátják a rendfenntartói feladatot, hisz a nevük POLGÁRőrség-azaz a polgárok érdekeit kellene védeniük!)

  NYIKOS-ra AZ EMBERRE, ARRA AKI FIATALOKKAL FOGLALKOZIK, HOGY ADDIG SE HÜLYESÉGEKET CSINÁLJANAK, AMÍG A BMX PÁLYÁN VANNAK!-ŐRÁ GONDOLTAM!”
 • 9. soproni valakik 2008. július 06. 22:38
  „Nemtudom kiírta ezta cikket de vannak benne hülyeségek, meg ami a kép altt lévő szöveg,hogy a Ferdinánd 10éve jár ki bicajozni , ez egy vicc nézzenek rá.”
 • 8. Cott 2008. július 06. 15:10
  „Weisz ferenc ferdinánd (alilas "Ferde") nem jár ki bmx-páyára biciklizni.”
 • 7. /joco1 2008. július 05. 07:40
  „5-6(ork vadász) most melyik Nyikosra gondolt, a testnevelöre, BMX edzöre, a volt MIÉP-esre, vagy a királyságot vissza vágyora? Itt nem politika, hanem a 2-es által irt "utcagyerekek" lehetnek a hunyok.Ha ennyire nincs megelégedve a rendörséggel, miért nem áll be-na nem a magyar SA.-ba-hanem- a helyi polgárörségbe?”
 • 6. Egy Soproni 2008. július 03. 14:46
  „A rendőrség nyomoz.
  Az elkövető három évet is kaphat.

  HÁT EZ AZ!

  KAPHATNA, HA A RENDŐRSÉG NEM OLYAN LENNE AMILYEN!

  HA EREDMÉNYT IS TUNA PRODUKÁLNI!!!”
 • 5. Egy Soproni 2008. július 03. 14:43
  „Ht igen, sopronban is van néhány ork!!!!!!!!!!!!!

  Akik valószinüleg nem szeretik Nyikos Tivadart!

  TENNI KELLENE ELLENÜK VALAMIT!
  NEM?”
 • 4. Ferdinánd 2008. július 03. 13:27
  „Dárius! Ez valószínűleg késő este vagy éjjel történt. Szóval hiába lenne körülkerítve, éjjel ugyanúgy bemásznának.”
 • 3. Fájófej 2008. július 03. 11:11
  „Bánatos lennék, ha ezt is el kéne zárni a gyerekek elől. Pedig jogos a felvetés. A kisfiam nem BMX-es, de szívesen kijár oda bringázni. Akkor már ezt sem teheti majd meg?
  Mi ez az eszeveszett rongálási hajlam? Nem zavar senkit, de verjük szét?”
 • 2. HG 2008. július 03. 10:15
  „Kitört a szünidő, unatkoznak az utcagyerekek..”
 • 1. Dárius 2008. július 03. 09:16
  „Nem vagyok BMX-es de zárják le ezt a pályát és csak olyanok engedjenek be oda akik alkalmasok használni ezt a pályát.
  Nem igaz , hogy itt mindent tönkre kell tenni!!!
  Sajnos nem hiszem , hogy a nyomozás eredményes lesz de ha esetleg elkapnák ezeket a barmokat akkor törjék le ezeknek az állatoknak a kezüket.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levi és Zsófi Kínába repül

Sopron - Az emberek jók és önzetlenek! – egymás szavába vágva így foglalja össze két édesanya… Tovább olvasom