Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Megoldódik a vízelvezetés problémája

A Harkai út komplett felújítását megelőzően a soproni vízművek a térség csapadékvíz-elvezetési problémáját is megoldja.

Minderről lakossági beszélgetést is tartanak hétfőn.

Jól haladnak a Harkai út felújításával kapcsolatos előkészületek: a közműkiváltási és a kivitelezési tervek elkészültek, s a közbeszerzési eljárás is sikeres volt.

– Az elmúlt esztendőben hazai pályázaton 15 millió forintot nyert a város a nagy forgalmú s közel 500 méter hosszú Harkai út teljes felújítására.

Sopron 30 millió forintos önrészt vállalt ehhez – mondta Kerekes Attila városi főmérnök. – Mielőtt a kivitelezés elkezdődne, a városvezetés egyeztetett a vízművekkel, hogy a térség problémáját, a csapadékvíz-elvezetést megoldják. A vízművek ezért márciusi kezdettel teljes rekonstrukciót hajt végre a csapadék-, az ivóvíz- és a szennyvízhálózatokon.

Kerekes Attila: a júliusi határidejű vízműves munkák költsége eléri a 120 millió forintot. Fotó: G. M.
Kerekes Attila: a júliusi határidejű vízműves munkák költsége eléri a 120 millió forintot. Fotó: G. M.

A csapadékvíz-elvezetés gerincvezetékét úgy méretezték a tervezők, hogy a Harkai úthoz csatlakozó Manninger, Kitaibel, Citadella, Sarudi utcák a későbbiekben ráköthetők legyenek. A júliusi határidejű vízműves munkák költsége eléri a 120 millió forintot, amelyből a városvezetés 40 milliót biztosít. A szakemberek ezt követően foghatnak a Harkai út teljes felújításához. A kivitelezés érinti a VOLT Fesztivált is, a forgalmat a Kőszegi útra terelik. A munkák ősszel fejeződnek be.


Képviselői fórum

Abdai Géza alpolgármester, önkormányzati képviselő lakossági beszélgetést tart a Harkai út tavasszal kezdődő komplett felújításáról hétfőn este 6 órai kezdettel a Deák téri iskola ebédlőjében. Az eseményen részt vesznek a városháza szakemberei is.

Olvasóink írták

 • 6. Judieee 2010. február 12. 23:14
  „Nem tudom ott voltál-e a lakógyűlésen, mert világosan elmondták, hogy márciusban (az időjárás függvényében) kezdődik a Harkai út felújítása, májusban pedig az aluljáró.. A közlekdés a lakók részére biztosítva lesz, a vasúti átjárót pedig megoldják ideiglenesre. Várhatóan csak 2011 novemberében zárják le 2-3 hónapra. Személy szerint örülök a felújításnak, mert már több évtizede szenved vele a környék. Az aluljáró pedig már csak azért is hasznos, mert talán nem fordul többet elő, hogy a mentő a sorompó miatt nem ér fel egy beteghez, aki emiatt hal meg.A VOLT alatt a közlekedést a Kőszegi uton pedig meg lehet oldani, csak a tiltó táblák ellenére nem kell az út szélén parkolni.
  Legyünk türelemmel, ezt a kis időt már kibírjuk.”
 • 5. pulci 2010. február 09. 22:13
  „És akkor mi lesz az új aluljáróval azt nem kezdik meg tavasszal mert akkor nem tudom elképzelni mi lesz VOLT alatt. Olyan káoszt még nem élt meg a város ha Harkai útat és az aluljárót is egyszerre építik de mivel semmi konkrétum nem hangzott el aluljáróval kapcsolatban ezért nem is gondolom, hogy még tavasszal belelkezdenének.”
 • 4. veronka 2010. február 09. 09:15
  „"15 millió forintot nyert " "Sopron 30 millió forintos önrészt vállalt ehhez " "költsége eléri a 120 millió forintot, amelyből a városvezetés 40 milliót biztosít" Most akkor az út 45 millióba kerül és ebből 30 -at ad a város, + a csatorna 120 / 40? Vagy hogy?”
 • 3. Judieee 2010. február 08. 00:33
  „Több mint 25 éve élek a Harkai úton, és teljes mértékben egyetértek a felújítással.
  LordByron, ennyi erővel nem kell sehol felújítani semmit, mindenki járjon gyalog. Teszem hozzá a járda is életveszélyes néhol...”
 • 2. LordByron 2010. február 07. 10:01
  „Ha gyötrelem autóval mennie arra, akkor menjen gyalog vagy busszal.”
 • 1. ballalajka88 2010. február 06. 20:56
  „Hát már jócskán ráfért a Harkai útr a afelújítás. 20-30-nál többel közelkedni rajta életveszélyes meg nem utolsó sorba simán felhasalhat egy kocsi a dobcsokákon, amik az út közepén vannak. Igaz sokat nem jáártam arra, de aki arrafelé lakik, annak minden nap gyötrelem ezen az úton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kékfrank, hat címletben

A Ha-Mi Összefogunk Európai Szövetkezet pénteki közgyűlésén az érdeklődők végre megpillanthatták a… Tovább olvasom