Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Megoldódik a vízelvezetés

Sopron - Közel három évtizede várjuk mindhiába a csapadékvíz-elvezetés megoldását – nehezményezik a Kőszegi út dombra épült házainak lakói. A készülő közeli aluljáró tervezőcsoportjának vezetője szerint ez a gond hamarosan megoldódik.
– Az elmúlt közel harminc év során házakkal népesült be a Kőszegi út domb szakasza is. Azóta várjuk a csapadékvíz-elvezetés megoldását, de eddig még semmi nem történt – kezdte a lakossági problémát Smuk János nyugdíjas. - A csapadékvíz a domb alján gyűlik össze, a Harkai úti kereszteződésnél, az átfolyások miatt pedig történtek már balesetek.

– Néhány évvel ezelőtt aláírást is gyűjtöttünk. Akkor a városvezetés közölte, a kivitelezési munkákra csak 2006-ban lesz keret. Tavaly azt mondták, 2007 harmadik negyedévében hozzáfognak a csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítéséhez. Most már nyilvánvaló, hogy ebből sem lesz semmi. Viszont az ügy fontosságát a leendő Kőszegi úti aluljáró is aláhúzza: hogyan fogják megépíteni azt, ha víz hömpölyög a környéken?

Smuk János: A Kőszegi út dombjáról a csapadékvíz-elvezetés megoldatlansága sok problémát okoz. - A gondok nemsokára megoldódnak. Fotó: Gosztonyi Miklós

– A Kőszegi úti aluljáró beruházásának részeként, a meglévő közművek kiváltásával együtt fogjuk megoldani ezt a problémát – jelentette ki megkeresésünkre Simonits András, a Teleplan 2005 Kft. ügyvezetője, az aluljáró tervezőcsoportjának vezetője. – Az aluljáró teljesen önálló csapadékvíz-elvezető rendszerrel épül meg, de emellett ettől független csapadékvíz-elvezetést is készítünk a Kőszegi út dombja, illetve a Lövérek aláfolyó vízének befogadására és a Rák-patakba való elvezetésére.

Információink szerint az aluljáró megépítése a jövő év vége felé kezdődik el, a tervek szerint 2010-re fejeződnek be a munkálatok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A luxusadóról döntenek

Sopron - A luxusadó értékövezeteiről határoz a mai rendkívüli közgyűlés. Erre azért van szükség,… Tovább olvasom