Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Megoldódik a csatornaügy

Sopron - A Major köz végén – mint ahogy azt fotónk is tanúsítja – a legnagyobb kánikulában is áll a víz, hiszen a csatorna szintje az úttól magasabban van. Az önkormányzat ígéri, orvosolják a problémát, az aszfaltozással a helyes medrébe terelik a csapadékot.


Az önkormányzat hírei között örömmel számolt be nemrégiben arról, hogy megszépült a Kisvárkerület. Átadták a Major köztől a Lackner Kristóf utcáig befejezett szakaszt és megújult az Ikva-híd és a Major köz közötti rész is. A beruházás mintegy 7 millió forintba került. Aki gyakran jár arra, némi hiányosságra is felfigyelhet, olvasónk is eljuttatta hozzánk észrevételét.

– A Major köz végén, ott, ahol napközben jó néhányan parkolnak, s gyalog mennek át az Ikva hídján, a belvárosi közművezetékek lefektetése idején azt hihette valaki, hogy a víz fölfelé folyik. Csak ennek tudható be ugyanis, hogy az úttest közepén fekvő csapadékcsatorna 10–15 centiméterrel magasabban van, mint az úttest aszfaltszőnyege. Jómagam félévente konstatálom, hogy itt folyton áll a víz és nem történik semmi. Pedig hajdan jutott pénz az út kiépítésére, csak felelős ember nem akadt, aki a rosszul elvégzett munka kijavításáról intézkedett volna – mondta Lányi Botond.

Hamarosan aszfaltréteget kap az út és az esőnyelő csatorna felé vezetik el a csapadékot.
Hamarosan aszfaltréteget kap az út és az esőnyelő csatorna felé vezetik el a csapadékot.


– A Major közben az ISPA-program által támogatott csatornázási munkálatok során nyílt árkos technológiát terveztek, ám később az acélcápa meghibásodása miatt más megoldást alkalmaztak a befogadóakna kialakítására. A Major köz burkolatát a tervezett további munkálatokra tekintettel nem véglegesítették, hiszen akkor később fel kellett volna törni a már kész aszfaltot. Hamarosan aszfaltréteget kap az út, a beruházás során az esőnyelő csatorna felé vezetik el a csapadékot, így megoldódik a probléma – tájékoztatott Kuslics Balázs, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

Az acélcápa
A város csatornázási programjában a Várkerület egy részén alagútfúrásos technológiával fektették le a szennyvízcsöveket. Az acélcápa névre keresztelt fúróberendezés alkalmazását azért választották, mert ezen a területen magas a talajvíz, így a hagyományos csőfektetési – útfelbontásos – technológia tervei el sem készültek. Mint utóbb kiderült, az acélcápa választása nem biztos, hogy jó választás volt, mert bár a fúrópajzs több épület és közút alatt is áthaladt hatméteres mélységben és csaknem hatszáz métert megtett, de a meghibásodása miatt a munkálatok többször is leálltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonegy ország terméseit bírálják

Sopron - Európai országok mellett Brazíliából, Chiléből, Dél-Afrikából, de még Japánból is küldtek… Tovább olvasom