Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Megnyílt a hatvanadik Soproni Ünnepi Hetek - sok-sok fotó

Megnyílt a hatvanadik Soproni Ünnepi Hetek - sok-sok fotó
Folklór- és Tündérfesztivál, nemzetközi fúvószenei találkozó, az omegás Benkő László és a Megapolisz zenekar, a hegedűfenomén Lajkó Félix, Hernádi Judit, Udvaros Dorottya, a Gyöngyhajú lány balladája, továbbá kiállítások és különféle sportrendezvények is várják a pénteken megnyitott Soproni Ünnepi Hetek látogatóit.
A kulturális seregszemle 1932-ig nyúlik vissza: akkor rendezett a város először ünnepi játékokat. A háborús években és az azt követő hányatott időszakban nem mindig tartották meg az ünnepi heteket, emiatt sorrendben csak a hatvanadikat nyithatta meg Simon István alpolgármester a várkerületi szabadtéri színpadon. Mint mondta, az ünnepi heteken egyszerre van jelen a kultúra és a szórakozás.

A következő napokban, hetekben folklórbemutatók, kirakodóvásár, templomi hangversenyek, könnyűzenei koncertek, térzenék, gyermekprogramok, képző- és iparművészeti kiállítások töltik meg a történelmi belváros tereit, udvarait. A Barlangszínház sokszínű műsora is minden igényt kielégíthet. Az Aida, a Macskák mellett előadják a Gyöngyhajú lány balladája és az Abigél című musicalt is, miként híres operettek, opera és zenés komédiák, népszerű művészek fellépései ígérnek szép estéket. A sport kedvelői pedig hazai és nemzetközi versenyeket követhetnek nyomon.
 
Fotók: Magasi Dávid 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymásba rohant két autó a 85-ösön, a fertőhomoki leágazónál

Egymásba rohant két autó a 85-ösön, a fertőhomoki leágazónál
Az egyik autó az árokba csúszott. Tovább olvasom