Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Megnyerték A Széfben az őssejtbeültetés árát

Sopron–Budapest - Parázsló hangulat, pattanó feszültség és végül óriási boldogság. Ez jellemezte csütörtökön az RTL Klub A széf adását, ahol a soproni Bakonyi házaspár kisfiuk, a hatéves Levente gyógyulásáért szállt ringbe. Jól tették, hogy jelentkeztek a játékra, mert az összegből a gyermek újabb kínai gyógykezelését tudják fedezni.

Alig hitték a sikert Bakonyiék, mármint hogy a népszerű televíziós vetélkedőn 4 millió 900 ezer forintot nyertek. Akkora összeget, amiből a születésekor sérült kisfiú újabb őssejtbeültetését ki tudják fizetni. A Kisalföld olvasói évek óta figyelemmel kísérhetik a kis Levi sorsát.

Feszült izgalom: A széf kinyitása előtti percekben a feszültség valósággal látható és tapintható volt a stúdióban. A fotón a Bakonyi házaspár: Gabi és Laci, valamint a műsorvezető Sebestyén Balázs. Fotó RTL Klub

Levente a születésekor elszenvedett oxigénhiányos állapot miatt halmozott sérültséggel él, képtelen az önálló életre. Jó szándékú, segítőkész emberek, cégek, alapítványok, no és elsősorban a család kitartó reményének és akaratának köszönhetően jutottak ki Bakonyiék két alkalommal is arra a kínai gyermekklinikára, ahol a kicsi őssejtbeültetésen esett át.

A gyógykezelések érdekében a család egy alapítványt is létrehozott. Levi életében a Pető Intézet óvodája jelentett újabb, igazán nagy állomást. A szülők tisztában voltak azzal is, még egy kezelést meg kellene próbálni – Kínában. Gabi, az anyuka ezért is jelentkezett a televíziós játékra.

Mertek és nyertek

– Képtelenek vagyunk felocsúdni, szinte el sem hisszük a sikert: először a válogatás, azután a próbajáték is szinte hihetetlennek tűnt – állítja Bakonyiné Gabi.

– Visszagondolva nem is voltak nagyon nehéz kérdések, de hát ott a közönség, a kamerák előtt könnyen leblokkol az ember, meg aztán együtt kellett döntenünk, s az sem mindig könnyű. De úgy voltam vele: ha százezer forintot nyerünk, az is jól jöhet Levi gyógykezelésére. A végeredményről azonban álmodni sem mertünk.

Mertek és nyertek: Gabi boldogan fogadta a győzelem hírét. Egy biztos, nem bánja, hogy magát és férjét benevezte a játékra. Fotó: RTL Klub


Szembetűnő a változás

– Megkönnyebbültünk, mert a győzelemmel Levente nyert – így az édesapa. – A két kínai őssejtkezelés óta szembetűnő az a változás, amelyet nemcsak mi, de a kívülállók is tapasztalnak: a fiunk rengeteget beszél, s ha nagyon koncentrál, már egyedül is képes megülni. Kinyílt az értelme, érdekli a külvilág, rengeteget játszanak Danival, a tesójával, s úgy gondoljuk, hogy ez még jobb is lehet. Nem szeretnénk megszakítani az óvodai évét, ezért a kínai gyógykezelést nyárra tervezzük.

Hol játszott a Whiskys?

Gabi, az anyuka kettejük közül a határozottabb a magánéletben is, – a játék során sem hazudtolta meg magát. A tét iszonyúan nagy volt, ezt a műsorvezető Sebestyén Balázs is tovább „súlyozta". Talán ezért, talán másért, de nem vállalták be a második forduló ötödik kérdését, azt, hogy kapusként vagy más poszton játszott-e a hírhedt Whiskys, persze amikor még hokisként a sportolók, s nem a bűnözők kenyerét ette. Gabi először a kapus posztra tippelt, a kérdés „visszaköszönésekor" azonban Bakonyiék úgy döntöttek: lesz, ami lesz, nem vállalják be a kérdést, megállnak.

Két széf közül kellett választaniuk: az egyik a pénzt és a gyógyulás esélyét jelentette, a másik az ürességgel együtt a reménytelenséget.
Döntöttek, és nyertek. Sok családban szem aligha maradt szárazon és nem a pénzért: Levi utazhat, s reméljük tovább gyógyulhat...

Olvasóink írták

 • 18. Kővári István 2008. április 30. 23:37
  „Gratulálok a nyerteseknek, én ugyan az adást nem láttam de nagyon örülök hogy olyan emberek nyernek pénzt akiknek igazán szükségük van rá és nem csak pl: nyaralási célra szánják nyereményüket.”
 • 17. Kisfaludyné Stinner Márta 2008. január 19. 15:44
  „Nagyon gratulálok a nyereményhez és a Leventének meg nagyon sok sikert kivánumk a mütéthez és hogy minél hamarabb fel épüljön. Egy soproni hozzá szolo. Márti és sanyi”
 • 16. Orbán Gabriella 2008. január 15. 18:23
  „KEDVES MINDENKI!!
  Nagyon szépen köszönjük az elismerő szavakat, igyekeztünk mindent megtenni a cél érdekében. Én személy szerint nagyon elszánt voltam mert kicsi Leventénk jobbulása számunkra mindennél fontosabb!! Hál´ istennek sikerült!!! Nagyon boldogok vagyunk, csak egy a bánatunk, hogy sajnos a nyereményből egy eléggé tetemes összeget le kell adóznunk!! Most azon dolgozunk, hogy ezt ne keljen!!! Még egyszer mindent köszönünk!!!

  A Bakonyi család.”
 • 15. Zsuzska 2008. január 14. 17:31
  „Régen örültem ennyire,mint akkor este,mikor megnyerték azt a pénzt!Az elejétől kezdve szurkoltam én is,és az egész családom!A lehető legjobb helyre került az a pénz,mert egy kisgyerek egészségénél semmi nem fontosabb!Nagyon-nagyon gratulálok,és csa azt kívánom,hogy Levente legyen teljesen egészséges!”
 • 14. Hajni 2008. január 14. 17:11
  „Gratulálok a szimpatikus házaspárnak.Ismét jó helyre került egy nagyobb összegű nyeremény. A kisfiúnak szívből kívánom a mielőbbi gyógyulást!”
 • 13. gasfa 2008. január 13. 23:47
  „gratulálok!!!!!”
 • 12. Virág 2008. január 12. 20:18
  „Gratulálok és kívánom kisfiatok minél elöbbi gyógyulását! Legyen minél több örömötök kisfiaitokban és kitartás a megpróbáltatásokhoz.”
 • 11. Christy 2008. január 11. 21:24
  „Levente veled vagyunk!
  Kaptál egy újabb esélyt, sok sikert. A szülőknek pedig kitartást kívánok.”
 • 10. zamek 2008. január 11. 18:47
  „gratulálok nekik
  sok boldogságot. meg érdemlik mert rendesek”
 • 9. BIBI 2008. január 11. 18:04
  „Hát nálunk sem száradt ki senki szeme:-)))

  Nagyon sok örömet kívánok nektek a kisfiatokban!”
 • 8. Sziszi 2008. január 11. 17:36
  „Az adást végigszurkolva nagyon szimpatikus párt láttunk, és veletek örülünk a nyereménynek hiszen gyermeketek jobb jövője érdekében küzdöttetek most is ,szerencsére sikeresen. Gratulálunk és minden jót kívánunk kis családotoknak .”
 • 7. Zsuzsanna 2008. január 11. 14:56
  „Tiszta szívemből gratulálok a házaspárnak, nagyon szimpatikusak voltak. A kis Leventének kívánok nagyon sok szerencsét az életben és mielőbbi gyógyulást, a szülőknek pedig kitartást, sok erőt és egészséget.”
 • 6. Szabina 2008. január 11. 14:53
  „Nagyon-nagyon gratulálok!Nagyon örültem hogy a végén sikerült megnyerni!Sok sikert és boldogságot a családnak és a kis Leventének!”
 • 5. Hajni 2008. január 11. 14:21
  „Szívből gratulálok a házaspárnak a nyereményhez,ami a legjobb helyre került! Mielőbbi gyógyulást és sok szerencsét a kisfiúnak!”
 • 4. Kata 2008. január 11. 11:42
  „Gratulálok a házaspárnak,bevallom,bőgtem a végén. Leventének mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánok!”
 • 3. Kata 2008. január 11. 10:13
  „Gratulálok nekik,ők igazán megérdemelték a nyereményt!További sok sikert Leventének és családjának!”
 • 2. smovar 2008. január 11. 09:59
  „Gratulálok a nyereményhez,jobb helyre nem is kerülhetett volna.Sok sikert kívánok Levinek.”
 • 1. Viki 2008. január 11. 09:50
  „Gratulálok a nyereményhez és jobbulást Leventének!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a 84-es főúton

Újkér - Két szombathelyi nő meghalt, két férfi súlyosan megsérült pénteken egy közúti balesetben… Tovább olvasom