Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Megnézheti, merre járnak a GYSEV vonatai

Tovább fejleszti utastájékoztató rendszerét a GYSEV.

Újabb helyszíneken találkozhatnak az utasok a GYSEV Zrt. állomási utastájékoztató rendszerével. A nagyképernyős, valós idejű adatokat megjelenítő információs monitorokat Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós várótermeibe is felszerelik a vasúttársaság szakemberei.

A GYSEV megkezdte a virtuális utastájékoztatási rendszere kiépítését is: az említett négy település állomásain kihelyezett plakátok QR-kódja segítségével az utasok okostelefonra is letölthetik az adott településre érvényes menetrendet.

A GYSEV Zrt. jelenlegi fejlesztései olyan városokat érintenek, ahol intercity-vonatok is megállnak. Mostantól Répcelak, Csorna, Kapuvár és Fertőszentmiklós állomásokon 107 cm átmérőjű monitorokról kaphatnak aktuális információkat az utazók.

A képernyőkön valós idejű adatok jelennek meg: az induló és érkező vonatok és vágányszámok mellett az utazóközönség az esetleges késésekről is percre pontos információt kaphat. Az utastájékoztató rendszer a GYSEV saját fejlesztésében készült, ennek köszönhetően a négy helyszínen mindössze 2 millió forintba került.

Újdonság a vasúttársaság utasainak a január közepétől működő virtuális utastájékoztatás. Ennek lényege, hogy az állomásokra plakátokat helyez ki a GYSEV, az ezeken található QR-kódot pedig okostelefonjával beolvashatja az utas. Így a telefonon azonnal megjelenik az adott állomásra vonatkozó menetrend, amely megegyezik az utastájékoztató monitorok valós idejű adataival. Az adatok ezt követően bármilyen más helyszínen és időpontban is megjeleníthetők.

A QR-kód beolvasásához egy mobiltelefonos alkalmazás letöltése szükséges, majd ez az alkalmazás a kamera segítségével beolvassa a kódot és értelmezi.

„A GYSEV alapvető célja a vasúti szolgáltatások színvonalának folyamatos emelése. Ebben kiemelt szerepet játszik az utazóközönség gyors és pontos tájékoztatása. Mind az állomási utastájékoztató rendszerünk fejlesztése, mind pedig az újdonságként bevezetett virtuális utastájékoztatás komoly mérföldkő a vasúttársaság életében. Büszkén mondhatom, hogy mindkét esetben saját fejlesztésekről van szó" – tudatta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A GYSEV Zrt. tervei szerint a következő hónapokban a Győr-Sopron vonal összes állomásán és megállóhelyén kihelyezik a virtuális utastájékoztatáshoz szükséges QR-kódokat megjelenítő plakátokat.

Kapuvár állomáson az épületben zajló felújítási munkálatok miatt néhány héttel később szerelik fel az utastájékoztató monitort.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elment a rendőrségre a férfi, aki 13 autó tükrét törte le Sopronban

Miután a hír és a videó elterjedt az interneten, úgy tudjuk, a gyanúsított férfi önként elment a… Tovább olvasom