Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Megmozdulhat a működésképtelen végtag

Sopron - Dr. Málly Judit neurológus főorvos viszonylag újnak számító eljárással kezeli betegeit Sopronban. Az ország minden tájáról, sőt, a keleti határainkon túlról is jönnek hozzá mozgásukban gátolt páciensek, hogy segítsen gyógyulni, megőrizni vagy javítani a jelenlegi állapotukat.

A doktornő sikeres terápiájának megfigyeléseit előadásokon, publikációkban is közzétette. Szerkesztésében napvilágot látott egy angol nyelvű kiadvány, amiben a kollégái a világ 20 országából – Amerikától Franciaországon át Litvániáig – mesélnek a témában szerzett tapasztalataikról.

A neurológus az úgynevezett TMS-kezelést alkalmazza. A mágneses stimulálás elvén működő szerkezet használata javulást idéz elő a Parkinson-kóros – ennél a betegségnél Judit fedezte fel a terápia jótékony hatását – , a gerincvelősérült betegeknél, és agyvérzés utáni állapotban. A géppel előidézik az új sejtek képződését és segítik a mozgásban fontos szerepet játszó idegpályák regenerációját. A kezelés a beteg éber állapotában történik. A fej fölé helyezett kulcshoz hasonló kiegészítővel fókuszált változó elektromágneses teret hoznak létre, így ingerelve az adott területet, elősegítve a mozgás beindulását.

Dr. Málly Judit szakembereknek ajánlja az általa szerkesztett könyvet a TMS-terápia hatásosságáról. Fotó: Magasi
Dr. Málly Judit szakembereknek ajánlja az általa szerkesztett könyvet a TMS-terápia hatásosságáról. Fotó: Magasi

– Elég meggyőzőek az eredmények, ezért semmi kétségem sincs afelől, hogy a TMS-kezelés néhány éven belül valamennyi rehabilitációs osztályon a terápia része lesz. Noha ez sem csodaszer, de gyógytornával kiegészítve meglepő eredményeket produkálhat, segítségével akár több év után is megmozdulhat az addig működésképtelen végtag – mesélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvankét kiállító kétezer négyzetméteren

Sopron - Pénteken nyitja meg kapuit és vasárnapig tekinthető meg a soproni IV. Pannon Design Bútor… Tovább olvasom