Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Megmérgezett 13 méhcsalád Sopronban - 150 ezer forint a büntetés

A soproni Horváth Antal 13 méhcsaládját mérgezték meg még 2012-ben. A tettest pénzbüntetésre ítélték.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, 2012. áprilisában Horváth Antal méhcsaládjai közül 13-at megmérgeztek. A méhész a Páneurópai Piknik Emlékparknál több személlyel is találkozott.

S mint utóbb kiderült, ez szerencséje volt a szerencsétlenségben, mert így tetten érte az elkövetőket. Az ügyben azonnal feljelentést tett. A közelmúltban pedig jogerősen lezárult a büntetőper.

- A bíróság helyben hagyta az első fokú döntést, amely 100 napi elzárási tétel megfizetésre kötelezte a tettest. Ez százötvenezer forintot jelent - mondta el a kisalfold.hu-nak Horváth Antal. - A bíróság továbbá kártérítést is megítélt. Ennek mértékéről azonban nem határozott.

Most már videó és riasztó is védi Horváth Antal méheit. Fotó: kisalfold.hu archívum
Most már videó és riasztó is védi Horváth Antal méheit. Fotó: kisalfold.hu archívum


Horváth Antal jelenleg 100-120 méhcsaláddal foglakozik, s családi vállalkozása igencsak megérezte a kiesést. A bajukat tovább tetézte az, hogy már 2011-ben is történt mérgezés, de akkor nem tudták kideríteni az elkövetőt. Igaz ugyan, hogy sejtésük már akkor is volt, de bizonyítékuk nem.

- Óvatosabb lettem, a közvetlen környezetemben csak néhányan tudnak arról, hogy hol tartom a kaptáraim - folytatja. - Arról sem szólok senkinek, hogy virágzás idején hova viszem ki a méheket, illetve amennyire csak lehet, védem őket. Éppen ezért, valamint a további mérgezések megelőzése érdekében kamerákat, illetve riasztókat is felszeretünk. Félni nem félek, mert úgy érzem becsületesen dolgozunk.

Horváth Antal végezetül hozzátette, a méz bizalmi termék. Ma a vevők nagy része, nem mézet vásárol, hanem méhészt választ.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi bosszantó - Háztartási hulladék a szelektívben Sopronban - fotó

Találomra belenézünk egy szelektív gyűjtőhely kukáiba Sopronban, majd megkérdeztük a szolgáltatót. Tovább olvasom