Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Megmenekülhet az iskola

Váratlan fordulatot vett a fertõszéplaki „iskolaügy”. Mint kiderült: 54 család szeretné gyermekét a helyi iskolába íratni.

Fordulat egy nap alatt

Nagyot változott a világ egy nap alatt Fertőszéplakon. Csütörtökön este még úgy tűnt, meghiúsul az az elképzelés, hogy ingyenlakásért iskolájukba íratnak legalább tizenkét ötödik, hatodik és hetedik osztályos gyereket annak érdekében, hogy megmaradhasson a nyolcosztályos iskola. A művelődési házban erről tartott tájékoztatón ugyanis csak öt család jelent meg. Ez pedig azt jelentette, hogy nincs meg a szükséges létszám, ezért elmaradnak a lakásépítések. Néhány óra alatt azonban minden megváltozott.

A Kisalföld is segített Bozsvári István polgármester tegnap arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy – köszönhetően médiának is – ötvennégy család érdeklődött a részletekről és hajlandóak lennének gyermeküket a fertőszéplaki iskolába íratni.(A Kisalföld soproni kiadásában szeptember 22-én számoltunk be a fertőszéplaki „iskolaprogramról" – Kevés az érdeklődő címmel.)

„Nemcsak a környékről kértek tájékoztatásta polgármesteri hivatalban, hanem az ország keleti feléből is számosan költöznének Fertőszéplakra."

BOZSVÁRI ISTVÁN POLGÁRMESTER

Tavaszra el is készülnek Amennyiben sikerül a következő napokban a szerződéseket megkötni és október elsejéig beíratják a gyerekeket, akkor hozzálátnak a lakások megépíttetéséhez, melyek az elképzelések szerint tavaszra el is készülnek. Azok a családok, melyek a következő hónaptól Fertőszéplakon vagy környékén találnak átmeneti lakást, albérleti hozzájárulást kapnak az önkormányzattól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar szüret Ausztriában

Örülhetnek a Sopron környéki és burgenlandi szőlősgazdák, a sok napsütés idén szép termést, jó minőségű bort ad. A szüret sok helyen már megkezdődött, a Ruszt (Rust) melletti szőlőkben éppen a fehér muskotály kerül a vödrökbe. Itt nem ritka a magyar szó, a tizenöt fős társaságnak legalább a kétharmada Sopronból vagy Szombathelyről jött dolgozni. Tovább olvasom